Crna Kronika

trojica napadača

Napadačima na iračkog azilanta u Karlovcu jednomjesečni istražni pritvor

Napadačima na iračkog azilanta u Karlovcu jednomjesečni istražni pritvor
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dvojici punoljetnih osumnjičenika (1981. i 1996.) za fizički napad na iračkog azilanta u Karlovcu, sudac istrage Ante Ujević odredio je istražni zatvor od mjesec dana, dok će o trećem, maloljetnom napadaču, nakon što ga sasluša, odlučivati sutkinja za mladež Općinskog suda u Karlovcu, doznaje se u četvrtak na Županijskom sudu u Karlovcu.

Sudac Ujević potvrdio je da su napadači na 18-godišnjeg Iračana lokalni karlovački Romi.

U izjavi Hini istaknuo je da je istražni zatvor osumnjičenicima odredio zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, te zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Dodao je kako su osumnjičeni poricali da su napali mladog Iračanina (1999.), azilanta u Hrvatskoj, tvrdeći da je bilo obratno, da su oni bili napadnuti, ali, naglasio je sudac Ujević, o tome će ipak odlučivati Sud.

Prema kaznenoj prijavi Policijske uprave karlovačke i nakon saslušanja na Općinskom državnom odvjetništvu, dvojica punoljetnih i jedan maloljetni osumnjičenik odgovarat će za kazneno djelo teškog tjelesnog ozljeđivanja.

Kako stoji u izvješću Općinskog državnog odvjetništva, ispitivanjem je utvrđena osnovana sumnja da su osumnjičenici u utorak, 7. veljače, na ulici u Karlovcu, fizički napali državljanina Iraka sa statusom azilanta u Hrvatskoj, s ciljem da ga teško ozlijede.

Prvoosumnjičenik je azilanta, utvrđeno je ispitivanjem, udario šakom u glavu, a zatim ga rukama uhvatio oko struka, te ga tako obuhvaćenog rukama držao dok su ga drugoosumnjičenik i treća, maloljetna osoba, rukama udarali po glavi i tijelu.

Napadnuti 18-godišnji irački azilant je u tom napadu zadobio teške tjelesne ozljede, između ostalog i prijelom čeljusti, potvrđeno je iz Opće bolnice Karlovac, zbog čega je morao biti podvrgnut operacili na Odjelu maksilo-facijalne kirurgije Kliničkog bolničkog centra "Dubrava".


Reci što misliš!