Crna Kronika

oslobođen

Pljušte reakcije na oslobađajuću presudu Horvatinčiću

Pljušte reakcije na oslobađajuću presudu Horvatinčiću
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sin bračnog para Salpietro, poginulih u nesreći za kojoj se sudilo Tomislavu Horvatinčiću, zgrožen je presudom koju smatra opasnim presedanom.

Federico Salpietro, sin poginulih za N1 je komentirao presudu:

" Što se promijenilo od studenog 2016. s obzirom na to da nikakav dokaz nije ponuđen sudu. Medicinski vještak ponovio je da ne mogu ni isključiti, niti potvrditi sinkopu. Jedina stvar koju je sutkinja kazala je da vjeruje u čovjeka koji sjedi ispred suda. A on laže jer je rekao da mi je dao novac ili mi ponudio mogućnost da uzmem novac, a nema ničeg konkretnog. Ničeg.

Potom je rekao da me nije tražio novac premda postoji dokumnetirano da je tužio mene i sestru za 214.000 eura - to je dokaz.

Napravio je skicu nesreće odmah nakon nesreće. Kako možete napraviti skicu ako ste imali sinkopu?", pita Sanpietro. U razgovoru za Novu tv, Salpietro kaže da je presuda presedan i da sada tko god izazove nesreću može reći da je imao sinkopu".

Brojne osude nevjerojatne presude stigle su sa svih strana, a o njoj se žustro raspravlja i na društvenim mrežama.

"Horvatinčiću je pravosuđe dalo dozvolu za ubijanje", pišu Hrvatski laburisti zgroženi nepravomoćnom odlukom suda u Šibeniku. Navode da je Horvatinčić i ranije imao prometnih nesreća sa smrtnim ishodom. "I dok siromašne starice zbog nekoliko stotina kuna neplaćenih režija završavaju u zatvoru, obijesni tajkuni izvlače se na "sinkope", reagirali su iz ove stranke.

Ivan Pernar iz Žibog zida nakon presude Horvatinčiću ali i roditeljima Nore Šitum poručuje: ‘Hrvatsko pravosuđe je korumpirano. "Ne postoji neprijatelj koji je je napravio više štete ovoj zemlji od našeg pravosuđa‘, poruka je pak Dubrovačke stranke.


Reci što misliš!