Crna Kronika

još nije lokaliziran

Požar kod Omiša pod nadzorom, izgorjelo 60-tak hektara

Požar kod Omiša pod nadzorom, izgorjelo 60-tak hektara
Duško Jaramaz/PIXSELL

Požar koji je u subotu buknuo istočno od Omiša vatrogasci su kasno poslijepodne stavili pod nadzor, ali ga još nisu lokalizirali i ostat će na dežurstvu cijelu noć, a izgorjelo je oko 60 hektara šume i raslinja te nešto maslinika, doznaje se od zapovjednika DVD-a Omiš Višeslava Pešića.

"U poslijepodnevnim satima vatrena se stihija približila kućama u naseljima Marušići i Mimice, ali vatrogasci su uspjeli spriječiti njen daljnji prodor prema tim kućama. No tom području izgorio je dio maslinika," izjavio je za Hinu Pešić.

Dodaje da su vatrogasci stavili pod nadzor sve dijelove požarišta osim na sjeveroistočnom dijelu u visokom planinskom području omiške Dinare, gdje je teren nepristupačan za vatrogasce. Zato će vatrogasci ostati cijelu noć  dežurati na požarišt, kazao je Pešić.

Potvrdio je da su u poslijepodnevnim satima na gašenju bila angažirana dva kanadera, ali su zbog jakih udara bure koji su ometali njihove letove morali odustali od nadlijetanja požarišta.

Tijekom poslijepodne u gašenju na omiškom području bilo je  angažirano 16 vatrogasnih postrojba, 31 vozilo i više od 90 vatrogasaca.


Reci što misliš!