Crna Kronika

priseban vozač

Kod Gračaca autobus pun putnika sletio s ceste

Kod Gračaca autobus pun putnika sletio s ceste

Autobus Croatia Busa pun putnika, među kojima je bila i jedna beba, sletio je danas s ceste kod Gračaca na putu od Zagreba do Dubrovnika.

Putnica Asja Korbar kaže da se autobus tom rutom uputio jer je autocesta bila zatvorena zbog snježne mećave.

- U zadnji tren vozač je kod okuke izbjegao provaliju te je sletio s desne strane ceste. Putnici su se uplašili, neki su i vrištali i plakali od straha - kaže Asja Korbar.

Putnici su čekali novi autobus te su tek oko 15 sati stigli u Split, piše Večernji list.

Kako Dalmacija danas doznaje od putnika koji su se vozili u autobusu koji je doživio nesreću, do izlijetanja je došlo prilikom mimoilaska dva autobusa na cesti, gdje je autobus koji je sletio s prometnice okrznuo drugi autobus te manevrom vozača završio izvan kolnika. Do nesreće je došlo oko 12 sati.

Prema riječima putnika nitko nije ozlijeđen, a po putnike će stići novi autobus koji bi ih trebao dovesti u Split do 15 sati.

HAK: Zovite Croatia Bus!

O ovoj nesreći raspitali smo se u HAK-u. Nismo se pretjerano “usrećili” oko informacija o ovom događaju.

-  Mi nemamo prometnice. Mi imamo informativni centar koji daje stanje na cestama za Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste. Službenu informaciju od policije nismo dobili, ako je u pitanju autobus Croatia Busa, onda znate koga morate pitati je li se to uopće dogodilo i je li to baš Croatia Bus.

Ljudi svašta javljaju, a zna se dogoditi da na kraju ispadne nešto sasvim drugo. Ako imate informacije o Croatia busu, onda bi bilo uputno da njih nazovete.

Službenica HAK-a nas je upitala od kuda nama ta dojava, na što smo joj odgovorili da je od naših čitatelja i da joj možemo pročitati kako glasi dojava.

- Ne morate mi čitati, nemam ja vremena za to! – odgovorila nam je službenica HAK-a i ponovno nas uputila na Croatia bus po objašnjenje, piše Dalmacija danas.


Reci što misliš!