Crna Kronika

krš i lom

Filmska potjera: Uhićen psihički poremećen Francuz

Filmska potjera: Uhićen psihički poremećen Francuz
Slavko Midzor/PIXSELL

Bjegunac je između ulaska na Bregani i dolaska do kvarta Maksimira uspio nabaviti ukradene zagrebačke tablice ZG 1227 - FA koje je selotejpom nalijepio preko postojećih talijanski.

"Imam psihički poremećaj i kada ne uzimam lijekove ne mogu kontrolirati svoje postupke", rekao je u jednom dahu zatečenim policajcima muškarac koji je u noći na utorak ukradenim Mercedesom bježao kroz dvije županije, ostavljajući iza sebe 'krš i lom', prenose vijesti.rtl.hr.

Muškarca su nakon međunarodnih provjera identificirali kao 37-godišnjeg Francuza D.F. koji je u kasnim noćnim satima u ponedjeljak ušao u Hrvatsku, proletjevši crnim Mercedesom CLK talijanskih registarskih oznaka DS-801-VC kroz granični prijelaz na Bregani. 

Nakon što je granična policija alarmirala kolege i krenula u potragu za navedenim vozilom, ispotavilo se da je vozilo ukradeno u Italiji.

Nekoliko sati kasnije, u utorak oko 3.30 ujutro bjegunac se pojavio na području Maksimira, 30 kilometara istočnije. Ondje je provalio u second hand shop gdje je ukrao rabljene bunde s uzorkom tigra i srebrne lisice, ženske torbe i 30 pari cipela. Procijenjena šteta je 30.000 kuna.

No, bjegunac je između ulaska na Bregani i dolaska do kvarta Maksimira uspio nabaviti ukradene zagrebačke tablice ZG 1227 - FA koje je selotejpom nalijepio
preko postojećih talijanskih. 

Dobro opremljen ženskim bundama, Francuz je ponovo sjeo u Mercedes i krenuo prema Bregani. Policija ga je locirala i u ludoj potjeri u kojoj ga je hvatalo 15 policijskih vozila, Francuz je uspio pobjeći i ubaciti se na autocestu Zagreb - Macelj. Putem međunarodne policijske suradnje policija doznaje njegov pravi identitet, a uz njegov dosje francuska policija je navela da je riječ o psihički poremećenoj osobi, piše Jutarnji.


 


Reci što misliš!