Crna Kronika

slijedi izručenje

Na poluotoku temeljem europskog uhidbenog naloga uhićen Talijan

Suradnjom kriminalističke policije Policijske uprave zadarske i Ravnateljstva policije te Specijalne jedinice policije iz Splita s talijanskom policijom, jučer u središtu Zadra, utvrđena je lokacija na kojoj se nalazio 35-godišnji talijanski državljanin.

Za njim je raspisan europski uhidbeni nalog talijanskih pravosudnih tijela zbog počinjenog teškog kaznenog djela, ubojstva na području Italije.

U 13 sati, službenici kriminalističke i specijalne policije došli su do stana u Ulici Mihovila Pavlinovića u Zadru, ušli u stan i u njemu zatekli traženog muškarca. On je uhićen, a kod njega su pronađene dvije krivotvorene osobne iskaznice Republike Italije, manja količina hašiša i marihuane, više mobitela te zlatni nakit i skupocjeni satovi.

35-godišnjak je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a pronađeni predmeti su mu privremeno oduzeti.

Protiv njega Državnom odvjetništvu se podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave te optužni prijedlozi zbog posjedovanja droge, a u tijeku je postupak u vezi realizacije europskog uhidbenog naloga.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Paolu Messini koji je u Italiji osuđen na 25 godina zatvora zbog ubojstva. Messina, je priznao je ubojstvo Antonella Rosiella, poslovnog čovjeka koje se dogodilo u studenom 2013. godine.

Sud Assizeu mu je 31. listopada izrekao zatvorsku kaznu od 25 godina i nije prihvatio tezu o legitimnoj obrani.


Reci što misliš!