Crna Kronika

intenzivna potraga za počiniteljem

Odbačena teorija da je bombu u dvorište PU zadarske bacio jedan od sudionika ljubavnog trokuta

Odbačena teorija da je bombu u dvorište PU zadarske bacio jedan od sudionika ljubavnog trokuta

U ponedjeljak, jedan sat iza ponoći, nepoznata je osoba bacila eksplozivnu napravu u dvorište Policijske uprave Zadarske u ulici Bana Josipa Jelačića na Voštarnici.

U eksploziji srećom nitko nije stradao već je napravljena manja materijalna šteta na fasadi nekoliko okolnih zgrada, a za počiniteljem se još traga.

Nepoznati počinitelj bacio eksplozivnu napravu u dvorište PU Zadarske Nepoznati počinitelj bacio eksplozivnu napravu u dvorište PU Zadarske

Slobodna Dalmacija doznaje kako je u prostor policije ubačena je ručna bomba, poznata "kašikara", čija eksplozija može biti smrtonosna u krugu od 40 do 60 metara.

Zbog ozbiljnosti situacije i zbog sumnji da je u pitanju napad na instituciju policije, iz Zagreba su u Zadar još u utorak pristigle dodatne policijske snage, kao i stručnjaci iz Centra za forenzička ispitivanje, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić

Policija je u utorak privela dva muškarca iz Zadra pod sumnjom da su odgovorni za napad, a obojica su dan ranije sudjelovala u remećenju javnog reda i mira. Razlog njihovom sukobu, odnosno privođenja, bio je ljubavne prirode. Naime, dvojica muškaraca našla su se u ljubavnom trokutu, jedan kao suprug, a drugi kao ljubavnik iste žene. 

Prvotna teorija da je nakon privođenja jednog muškarca, drugi koji je ostao na slobodi, 
bacio eksplozivnu napravu u krug zadarske policije, navodno s namjerom da se osveti drugom muškarcu, pala u vodu te su obojica nakon saslušanja puštena na slobodu.  

Policija je u fazi kada istražuje sve moguće scenarije, na samo zbog pitanja opće sigurnosti u Zadru, već i zbog činjenice da se incident dogodio unatoč tome što je ulaz u zadarsku policijsku upravu pokriven video nadzorom.

"Naš je posao provjera i utvrđivanje činjenica. U ovom trenutku provjeravaju se sve moguće varijante, niti jedna se apriori ne odbacuje", rekao je glasnogovornik policije Elis Žodan.

Kalelarga priča

U međuvremenu Kalelarga priča svoju priču. Jedna se vezuje uz činjenicu da je u prostor policije bačena kašikara, ručna bomba očito zaostala iz Domovinskog rata, koju je, po pričama, mogao upotrijebiti samo netko od sudionika rata.

Drugi pak tvrde da je takva varijanta manje moguća, jer se cijela priča o ljubavnom trokutu pokazala nevjerodostojnom pa u prvi plan ističu nezadovoljstvo pojedinaca policijskim istragama prema nekim kriminalnim krugovima. Treći pak smatraju da je u pitanju obična emocinalna rekacija nezadovoljnika sustavom, piše Slobodna Dalmacija.
 


Reci što misliš!