Crna Kronika

suprugu ispituju u domovini

Napadač iz Bangladeša optužen za terorizam u New Yorku

Napadač iz Bangladeša optužen za terorizam u New Yorku
pixabay.com

Newyorški dužnosnici izjavili su u utorak da su napadača iz Bangladeša, koji je dan ranije aktivirao improviziranu eksplozivnu napravu na jednom od najprometnijih čvorištau na Manhattanu, optužili za terorizam, dok istražitelji u njegovoj domovini ispituju njegovu suprugu.

Akayed Ullah (27) među ostalim je optužen je za posjedovanje oružja, podržavanje terorističkog čina i terorističku prijetnju prema zakonu državne New York, priopćila je newyorkška policija dodajući da bi američke vlasti mogle podići saveznu optužnicu.
 
Istražitelji u  Bangladešu ispituju Ullahovu suprugui, rekla su dva dužnosnika koji su željeli osttai anonimni. Oni nisu iznijeli detalje ispitivanja i samo su rekli da par ima sina u dobi od šest mjeseci.
 
"Pronašli smo njegovu suprugu i rođake u Daki. Ispitujemo ih", rekao je jedan policijski dužnosnik za Reuters.
 
Tri osobe, uključujući jednog policajca, lakše je ozlijeđeno kad je Ullah u ponedjeljak detonirao improviziranu bombu u podzemnom prolazu između postaje podzemne željeznice pod autobusnim terminalom Port Authority te postaje podzemne željeznice na Times Squareu. 
 
Ullah je odveden u bolnicu s opeklinama, a istražitelji su Reutersu otkrili da je napad trebao biti samoubilački. 
 
U ponedjeljak je u javnost izašlo više podataka o Ullahu. Riječ je o bivšem vozaču limuzine koji je u Sjedinjene Države stigao 2011. s obiteljskom vizom, otkrili su službenici.


Reci što misliš!