Crna Kronika

teroriziraju ostatak škole

Nasilje u zagrebačkoj školi, nasilnici više od godinu dana maltretiraju dječaka

Nasilje u zagrebačkoj školi, nasilnici više od godinu dana maltretiraju dječaka

Dvojica učenika zagrebačke Osnovne škole Jure Kaštelana već mjesecima teroriziraju ostatak škole, no unatoč poduzetim svim pedagoškim mjerama, čini se kako im nitko ne može stati na kraj.

Sve je kulminiralo prošlog mjeseca kada je otac jednog od učenika koji trpi uzastopno nasilje odlučio uzeti stvari u svoje ruke te je navodno izudarao nasilne učenike zbog čega je prijavljen policiji.

Nasilnici su tada toliko izudarali dječaka da je morala intervenirati policija koju je pozvala škola. Kada je otac došao po svog sina, roditelji nasilnih učenika već su otišli. 

Ogorčeni roditelj tvrdi da je bilo kontakta s dvojicom nasilnika, ali odlučno tvrdi da ih nije tukao. Pokušali su pobjeći kad ih je vidio, ali tvrdi da ih je primio za jakne, a samo jednom od njih strgnuo kapu s glave i bacio ju.

Otac je kazao kako više nije znao što učiniti kako bi zaštitio svog sina, inače odličnog učenika, a koji je stalno kući vraćao u masnicama, ozljedama i suzama. 

Potvrdio je kako zlostavljanje njegova djeteta traje više od godinu dana te da je riječ o dvojici učenika, jednom mlađem i jednom starijem koji maltretiraju cijelu školu.

"Mom sinu pokušali su upaljačem zapaliti kosu. Više su mu puta podmetnuli nogu na stepenicama, pa je pao i zaradio hematome. Tuku ga, pljuskaju i muče svakog dana. To je sustavno zlostavljanje. Više puta sam odlazio razredniku, bio sam i kod pedagoga, molio sam ih da se taj slučaj riješi", kazao je očajni otac, prenose vijesti.rtl.hr

Ništa se nije riješilo. Također je tražio sastanak s roditeljima te djece, ali su mu u školi rekli da to nije moguće jer je praksa da škola rješava takve situacije pojedinačno sa svakim djetetom.

Škola je policiji predala snimke nadzornih kamera, ali se na njima ne može jasno vidjeti je li roditelj udarao dijete. Zagrebačka policija kazala je da su u studenom zbog spomenutog dvojca morali dvaput interventirati. U posljednjem slučaju protiv njih su podnijeli Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

Škola je početkom studenog donijela odluku da se nasilni dvojac premjesti u neku drugu školu.

Cijelu priču pročitajte ovdje.


Reci što misliš!