Crna Kronika

suđenje otvoreno za javnost

Poznat datum suđenja Komšiću, zbog brutalnog ubojstva Kristine Krpljan

Poznat datum suđenja Komšiću, zbog brutalnog ubojstva Kristine Krpljan
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Suđenje 20-godišnjem Davidu Komšiću, zbog ubojstva 19-godišnje Kristine Krpljan s osamdesetak uboda i rezova nožem, zakazano je za 1. veljače iduće godine i biti će otvoreno za javnost, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Datum početka suđenja na pripremnom ročištu u ponedjeljak zakazala je sutkinja Sanja Mazalin.

U optužnici podignutoj u lipnju, a potvrđenoj u listopadu, stoji da je Komšić 22. veljače oko 21,30 sati u Zagrebu, na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Najprije ju je "ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti" lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj "nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi".

Djevojka je od teških rana preminula na mjestu zločina.

Osim ovog zločina Komšić je i ranije bio optužen da zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju prošle godine kada je autom udario u pješaka koji je prelazio cestu, iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake.

U prosincu je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo još jednu optužnicu protiv Komšića i to zbog sumnjne da je Kristini Krpljan, zajedno sa svojim prijateljima, u studenome 2016. presreo put automobilom, vikao na nju, vrijeđao je i oštetio joj automobil.


Reci što misliš!