Crna Kronika

užas na festivalu

Novi detalji u istrazi kostura kod Josipdola: sumnja se da je Francuskinja ubijena

Novi detalji pojavili su se u istrazi kostura pronađenog kod Josip dola! Iako nitko još nema službene informacije, one neslužbene, iz dana u dan, cure u medije. Danas je objavljeno kako je na kosturu za koji se sumnja da pripada nestaloj Francuskinji Anne Cecile Pinel - razbijena lubanja.

Je li riječ o ubojstvu? 

Nekoć bi roditelji Anne Cecile dali sve za najmanji trag koji bi ih doveo do njihova djeteta. Danas bi pak dali sve da se tragovi, tako usko vezani uz njezin nestanak, nikada nisu pojavili. Jer, ne sluti na dobro, prenosi RTL

"Obitelj je u iščekivanju rezultata. Ujedno zahvaljuju se novinarima na informaciji koju su dobili od njih, uopće o ostacima koji su pronađeni međutim zamolili su da bi vijest konačnu o rezultatima željeli prvi doznati", kazala je odvjetnica obitelji Pinel Višnja Ježić Sorić.

Cilj je to policije, ali svaki dan ispliva neki novi, do tada nepoznati detalj. Tako i onaj da je lubanja na kosturu pronađenom nedaleko od mjesta održavanja festivala puknuta na sljepoočnom režnju. Dugogodišnji sudski vještak smatra da je najvažnije bilo napraviti temeljiti očevid na mjestu na kojem je pronađeno tijelo, a onda posao prepustiti forenzičkim patolozima. 

"Koji će po specifičnim tragovima te mehaničke traume moći utvrditi radi li se o udarcu nekim tupim predmetom ili se radi o nekim karakterističnim ozljedama od pada i udarcem o nekakav oštar kamen ili oštru stijenu. Također i položaj tijela može upućivati je li došlo do pada ili je tijelo naprosto prenešeno i sakriveno", izjavio je stalni sudski vještak za vatreno i hladno oružje Dubravko Gvozdanović.

Sami skelet ipak ne odaje puno.

"Na tijelu koje je postmortalno promijenjeno teško se mogu utvrditi zaživotne ozljede. Dosta teško. Rijetko je naći potpuno skeletizirani kostur. To treba proći dosta vremena da životinje izjedu sva moguća meka tkiva", telefonom nam je rekao Dušan Zečević iz Zavoda za sudsku medicinu.

Nekad je za to dovoljno tek mjesec ili dva, ako ga životinje pojedu. Nekad i godine. 

"Ovo nije prvi put da su neki ostaci povezani sa nestankom Anne i mi zapravo uvijek puštamo policiju da napravi istragu. U ovoj priči kao i u mnogim drugima svi se igraju detektiv, svatko ima svoje verzije", smatra glasnogovornik festivala Momento Demento Val Kurtin.

A prava intenzivna potraga prva se dva dana bazirala najviše na rijeku. Sumnjalo se da se Anne utopila. Sve dok uz napuštenu kuću nisu pronađene  njezine osobne stvari.

"To je sasvim sigurno sumnjiv detalj. Treba uzeti u obzir da je ta nesretna djevojka bila na tom festivalu psihodelije i sasvim je sigurno konzumirala neke opijate... Ne može se isključiti činjenica da je ona i zalutala", nadodaje Gvozdanović.

"Ja znam da je u jednom trenu istraga skrenula s lokacije festivala prema Tržiću tonjskom, da je GSS otišo u tom dijelu", kazao je Kurtin pa nadodao:

"Ona je krenula cestom od festivala, dijela gdje posjetitelji kampiraju tako da te neke stvari se podudaraju."

Pripadaju li nađene kosti nestaloj Anne cecile i je li riječ o nasilnoj ili nesretnoj smrti - bit će objavljeno početkom sljedećeg tjedna kad će biti poznati rezultati DNA analize. Tri i pol godine, njezinim roditeljima, nisu bile duge kao ovih nekoliko dana. 


Reci što misliš!