Crna Kronika

VIDEO

Putnici preživjeli u avionskoj nesreći: Majci dvoje djece nije bilo spasa

Putnici preživjeli u avionskoj nesreći: Majci dvoje djece nije bilo spasa
Pexels

Čak 143 putnika iznad Philadelphije strahovalo je za živote i to na putu za New York u Boeingu 737. Putničkom avionu eksplodirao je motor, pukao je prozor, a jedna je putnica umalo isisana kroz nastali otvor, istražitelji na licu mjesta kažu da nikada nisu vidjeli nešto slično.

“Čuo se glasan prasak, pale su maske s kisikom. Odmah smo ih stavili. Bili smo u redu odmah ispred žene pokraj koja je sjedila uz razbijeni prozor.” kazala je za tamošnje medije putnica Sheri Sears.

To je bila 43-godišna Jennifer Riordan koja je imala nesreću da sjedi pokraj prozora koji je razbila krhotina motora.

“Sve se događalo strahovito brzo. Avion je ponirao i začas smo s 10 tisuća metara visine pali na 6 tisuća.”, priča Alfred Tuminson.

Odmah je došlo do pada tlaka zraka pri čemu je Riordan gotovo isisana kroz prozor.
Prijatelj i ja uspjeli smo je povući natrag u avion i pokušali smo je oživjeti.

No majci dvoje djece, ipak nije bilo spasa. Preminula je od ozljeda izazvanih krhotinama motora.

Putnici su imali sreću da je avionom upravljala iskusna pilotkinja koja je uspjela prizemljiti avion u Philadelphiji. Smireno je javila kontrolorima da joj je otpao dio aviona i da će trebati hitnu pomoć.

“Bila je nevjerojatna. S trideset godina iskustva znala je točno što napraviti da nas spusti s 10 tisuća metara u pet minuta. Prilično nevjerojatno.”, posvjedočila je putnica Sears.

Istražitelji za sigurnost prijevoza pregledali su oštećeni motor i utvrdili da nedostaje jedna od 24 opatice motora.

Avion je posljednji put servisiran prije tri dana. Direktor kompanije vlasnice aviona rekao je kako im je sada najvažnije pomoći obitelji žrtve.


Reci što misliš!