Crna Kronika

odluka suda

Bill Cosby proglašen krivim zbog seksualnog napada na košarkašicu

Bill Cosby proglašen krivim zbog seksualnog napada na košarkašicu
AP

Bill Cosby osuđen je zbog seksualnog napada na ženu prije 14 godina, prenosi BBC.

Sudilo mu se zbog drogiranja i napastovanja bivše košarkašice Andree Constand 2004. godine. 

Incident na suđenju

80-godišnji Cosby negirao je njene optužbe. Ovo je drugi put da mu se sudilo, nakon što je poništeno prvo suđenje.

Nastavak novog postupka obilježio je incident.

Naime, jedna se nepoznata žena skinula u toples i zaletjela prema glumcu. Na grudima je imala natpis "Women's lives matter" i imena žena koje su ga optužile za silovanje.

Deseci optužbi 

Oko 60 žena optužilo je Cosbyja da ih je seksualno zlostavljao, što je dokrajčilo njegovu karijeru najpoznatiju po popularnoj televizijskoj seriji "The Cosby Show" iz osamdesetih godina. Ovaj slučaj bio je jedini koji je završio na kaznenom sudu, najviše zbog toga što su ostale optužbe bile prestare za suđenje.

"Nije ništa rekla i nije me zaustavila"
 
Constand je optužila Cosbyja da ju je drogirao i zlostavljao kada ga je posjetila 2004. godine. Cosby je izjavio da nije kriv, ali je rekao da je imao seksualne odnose s njom.
 
Također je priznao da joj je dao Benadryl, lijek protiv alergije, i o navodnom napadu izjavio: "Nije ništa rekla, pa sam nastavio i došao negdje u područje između dozvole i zabrane. Nisam bio zaustavljen."
 
Za silovanje bi mogao dobiti 10 godina zatvora
 
Constand je rekla da je cijelo vrijeme padala u nesvijest i dolazila k svijesti te da je tijekom cijelog napada bila "smrznuta" i "paralizirana".


Reci što misliš!