Crna Kronika

pu zadarska

Kod 44-godišnjaka i 54-godišnjaka pronađeno 17 paketića heroina

Kod 44-godišnjaka i 54-godišnjaka pronađeno 17 paketića heroina
Duško Jaramaz/ PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata, na području PU zadarske evidentirane su zlouporaba opojnih droga, nedozvoljena trgovina, dvije teške krađe, krađa, četiri narušavanja javnog reda i mira te 5 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Zlouporaba opojnih droga

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad 44 i 54-godišnjakom, kod kojih je pronađeno 17 paketića heroina ukupne težine 20 grama, 19 grama  marihuane, 5 tableta MDMA tzv. ecstasy, 1 gram kokaina, 55 grama smjese za povećanje mase droge tzv. punilo, dvije digitalne vage za precizno mjerenje droge te  više tisuća kuna za koje se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge.

Protiv obojice se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog neovlaštene prodaje i prometa drogama.

Nedozvoljena trgovina

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su  kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, kod kojeg je jučer prijepodne u Benkovačkom selu  pronađeno oko 20 kilograma rezanog duhana.

Protiv 38-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom, koju se sumnjiči da je početkom prosinca prošle godine u Zadru, u ulici Polačišće otuđila mobitel u vlasništvu 56-godišnjakinje.

Otuđeni mobitel je pronađen i vraćen vlasnici, a protiv 50-godišnjakinje se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili sukriminalističko istraživanje nad maloljetnim 17-godišnjakinjom, kojeg se sumnjiči da je 04. svibnja u Zadru, iz trgovine u ulici Polačišće otuđio uređaj za elektrosimulaciju, vrijedan preko tisuću kuna.

Prema maloljetniku se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće zbog krađe.

Teška krađa

Jučer tijekom noći u Nadinu, na odmorištu A-1, nepoznati počinitelj je provalio u kamper u vlasništvu 42-godišnjeg državljanina Austrije te otuđio dvije torbice s mobitelima i novcem.

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Sa srijede na četvrtak u Zadru, u ulici Postrojbi specijalne policije nepoznati počinitelj je provalio u vozilo u vlasništvu 34-godišnjaka, odakle je otuđio novčanik.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U ponedjeljak poslijepodne u Ninu, nepoznati počinitelj je otuđio novčaniku vlasništvu 77-godišnjakinje.

Materijalna šteta iznosi više stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbogkrađe.

Promet

Sinoć oko 21sat u ulici Ante Starčevića u Zadru, policijski službenici su koristeći uređaj za mjerenje brzine, zatekli  35-godišnjeg vozača kako upravlja Audi-jem (ZD) brzinom od 120 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h. Tom prilikom je kod istog je utvrđena koncentracija alkohola od 1,14 g/kg.

Zbog prekoračenja brzine, vozaču je izdan Obavezni prekršajni nalog  uz kaznu od 5000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci, dok mu je za upravljanje pod utjecajem alkohola izdan Obavezni prekršajni nalog uz kaznu od 3000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.


Reci što misliš!