Crna Kronika

njemački državljanin

Ronilac preminuo od posljedica stradavanja tijekom ronjenja kod Plavnika

Ronilac preminuo od posljedica stradavanja tijekom ronjenja kod Plavnika

U subotu, 19. svibnja u 11.41 sati službenici MRCC Rijeka, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC112 Rijeka zaprimili su dojavu organizatora ronjenja o stradavanju jednog ronioca na otoku Plavniku, nad kojim se tada primjenjivala reanimacija.

Obzirom na poziciju nesreće MRCC Rijeka pokrenula je akciju hitnog medicinskog transporta (MEDICO) u koju je angažirana tvrtka 'SeaHelp', čija posada se nalazila najbliže poziciji nesreće te su po ukrcaju liječnika Hitne medicinske pomoći Rijeka isplovili prema stradalom roniocu, W.H.H. (rođen 1958. godine), državljanin Republike Njemačke, koji je nažalost u međuvremenu preminuo te su djelatnici tvrtke 'SeaHelp' u dogovoru sa Pomorskom policijom prevezli tijelo stradalog ronioca u gradsku luku Krk, gdje su tijelo preuzeli policijski službenici u daljnje postupanje.

Prema prikupljenim podatcima u okviru očevida o uzrocima ove ronilačke nesreće, Lučka kapetanija Rijeka izvijestila je kako se nesreća dogodila tijekom ronilačke ture u organizaciji škole ronjenja u vlasništvu R.W., a koja je registrirana u Republici Hrvatskoj. Očevid je u tijeku u nadležnosti Pomorske policije Rijeka.

 


Reci što misliš!