Crna Kronika

MORA VRATITI SAV NOVAC

Lažna udovica u 20 godina oštetila državu za 1,3 milijuna kuna

Lažna udovica u 20 godina oštetila državu za 1,3 milijuna kuna
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ratna profiterka, 63-godišnja lažna udovica Barbara Hartman tako mora vratiti svih 1,3 milijuna kuna s kamatama, to jest, svu invalidninu i mirovinu koju je primala na ime poginulog bivšeg supruga

Varala je državu gotovo 20 godina i oštetila državu za ogroman novac, no sutkinja Lidija Vuljak s koprivničkog Općinskog suda konačno je stala tome na kraj. 

Ratna profiterka, 63-godišnja lažna udovica Barbara Hartman tako mora vratiti svih 1,3 milijuna kuna s kamatama, to jest, svu invalidninu i mirovinu koju je primala na ime poginulog bivšeg supruga, inače hrvatskog branitelja, piše Podravski.hr. 

Sve do otkrivanja slučaja ova Križevčanka primala je mjesečnu mirovinu od gotovo 8000 kuna na račun poginuloga branitelja od kojeg se rastala još 1982. godine. Ona je, nepravomoćno su dokazali tužitelji, još 1994. godine u križevačkom Uredu za obranu lažno predočila da je nakon razvoda braka 1982. godine nastavila živjeti u izvanbračnoj zajednici sa svojim bivšim suprugom, hrvatskim braniteljem Franjom Hartmanomsve do njegove pogibije 1991. godine.

No, u svom pohodu na državni novac 63-godišnjakinja nije operirala sama. Naime, u svemu joj je pomagala voditeljica križevačke ispostave Odjela za branitelje Ministarstva branitelja, 57-godišnja Štefica Jagušić, koja je također proglašena krivom da je nesavjesnim radom u službi pripomogla Barbari Hartman nezakonito stjecanje mirovine i invalidnine. Ona je kažnjena s deset mjeseci uvjetne zatvorske kazne, piše Podravski.hr. 


Reci što misliš!