Crna Kronika

pu zadarska

16-godišnjakinja tuđom izgubljenom kreditnom karticom šopingirala trgovačkim centrom

16-godišnjakinja tuđom izgubljenom kreditnom karticom šopingirala trgovačkim centrom
Bojan Bogdanić

Tijekom protekla 24 sata, na području PU zadarske evidentirane su krivotvorenje isprava, računalna prijevara, dvije krađe, dva narušavanja javnog reda i mira te 8 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Krivotvorenje isprava

Jučer su policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili  kriminalističko istraživanje nad maloljetnom 16-godišnjakinjom, koju se sumnjiči za krivotvorenje isprava. 

Naime, sumnjiči ju se da je sredinom siječnju u trgovačkom centru u Zadru, kreditnom karticom koju je izgubio 26-godišnji vlasnik, u šest navrata u trgovinama platila razne artikle u vrijednosti od oko 4 tisuće kuna.

Prema maloljetnoj 16-godišnjakinji se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće zbog  krivotvorenja isprava.

Računalna prijevara -  kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su jučer  kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakinjom, koju se sumnjiči da je krajem siječnja pronašla izgubljenu kreditnu karticu u vlasništvu 69-godišnjaka, koju je u šest navrata koristila kupujući razne artikle u zadarskim trgovinama, čime je oštetila vlasnika za iznos od oko 1 600 kuna.

Također ju se sumnjiči da je prošlu subotu u jutarnjim satima, u ulici Put Dikla u Zadru, došla do kuće 39-godišnjeg vlasnika, gdje je pokušala otvoriti prozor na prizemlju kuće i ući u kuću, u čemu nije uspjela

Protiv 37-godišnjakinje se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog računalne prijevare i pokušaja teške krađe.
  
Krađa

Sa srijede na četvrtak u Zadru, u ulici Andrije Hebranga nepoznati počinitelj je s mopeda u vlasništvu  29-godišnjakinje otuđio prednji poklopac i druge dijelove mopeda.  

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe. 
 
Sinoć oko 21 sat u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Zadru, nepoznati počinitelj  je otuđio mobitel u vlasništvu 39-godiišnjaka. 

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.


Reci što misliš!