Crna Kronika

Završen policijski očevid

Vrsi Mulo: Otac ubio kćer, pa presudio sebi

Vrsi Mulo: Otac ubio kćer, pa presudio sebi
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

U nedjelju poslijepodne u vrškom naselju Mulo odjeknuli su pucnjevi iz vatrenog oružja. Nakon što se susjedi pozvali policiju pronađena su tijela muškarca (56) i žene (28)

Prema rezultatima provedenog policijskog očevida u kući u Vrsima sumnja se da je, u nedjelju oko 16,40 sati, 56-godišnjak pucanjem iz pištolja kojeg je legalno posjedovao, u kući usmrtio svoju 28-godišnju kćer, a potom ispred kuće pucanjem u sebe počinio samoubojstvo.

Policijski očevid u obiteljskoj kući u Vrsima, gdje se dogodilo ubojstvo i samoubojstvo Policijski očevid u obiteljskoj kući u Vrsima, gdje se dogodilo ubojstvo i samoubojstvo

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica ove tragedije nadležnom Državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće o događaju.

Okupljeni mještani u nedjelju su nakon događaja kazali kako nitko nije ni slutio da bi se nešto ovakvo moglo dogoditi.

"Ovo je velika tragedija i svi smo šoku. Toj obitelji ništa nije nedostajalo. Otac je bio pomorac, noštromo, i dobro je zarađivao. Imali su i apartmane, nekoliko automobila, a obje su njihove kćeri radile, mlađa, ujedno i žrtva, u trgovini. S posla ju je oko 14.30 sati dovezla kolegica i susjeda i sve je izgledalo sasvim uredu, ispričali su nam mještani navodeći i to kako je otac bio član lokalnog lovačkog društva i da je u kući imao oružje, odnosno da je legalno posjedovao lovačke puške. Od dijela mještana, bliskijih susjeda ove obitelji, moglo se čuti kako se mlađa kći nije baš najbolje slagala ni s ocem ni s majkom te su se često čule njihove prepirke i žustre rasprave, no, ipak, takav kraj nitko od njih nije očekivao, rekli su mještani za Zadarski list.

"Lucia se vratila s posla. Odradila je smjenu u trgovini do 14 sati u Viru i potom se vratila kući. Ubojstvo se dogodilo oko 16 sati što znaci vrlo brzo nakon što se vratila kući. Neki pričaju da ju je otac ubio u hodniku ili u kuhinji, a on je nakon što ju je upucao izašao na terasu i presudio i sebi", priča rođakinja ubijene uz zahtjev da ostane anonimna.

Tragediji su svjedočili i susjedi. Jedan od njih navodno je čuo pucnjeve i na terasi vidio beživotno tijelo 56-godišnjaka nakon što je ovaj počinio samoubojstvo. Nakon toga je svjedok zvao policiju.

Policija je novinare o događaju izvijestila oko 17 sati, a prema njihovim prvim informacijama nije bilo zabilježenih prijava za nasilje u obitelji. No, da su otac i kćer imali svađa rekli su nam Vršani s kojima smo razgovarali odmah nakon tragedije.

"Znali su se svađati i to se znalo. Neki kažu da su oboje imali kratak fitilj i sličan karakter, ali opet nitko nije mogao pretpostaviti da bi sve moglo završiti s ovakvom tragedijom", kažu mještani Vrsa, piše Večernji.hr.  


Reci što misliš!