Crna Kronika

obiteljsko nasilje

Žena htjela uzeti dijete, a zatim premlaćena od strane bivšeg svekra

Žena htjela uzeti dijete, a zatim premlaćena od strane bivšeg svekra

Prije tri dana, 21. lipnja u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kučanu došlo je do obiteljskoj nasilja, a policija se danas oglasila o tom događaju.

"U četvrtak, 21. lipnja oko 22.27 sati, Operativno komunikacijski centar policije, Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu 32-godišnjaka da u obiteljsku kuću, u Gornjem Kučanu želi nasilno ući njegova bivša supruga, starosti 31 godinu iz Zagreba. Istog dana u 22.32 sati Operativno komunikacijski, Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu i žene starosti 31 godinu, da je istu u Gornjem Kučanu istukao 55-godišnji bivši svekar. Dolaskom na mjesto događaja prve dojave, policijski službenici zatekli su 32-godišnjeg dojavitelja i njegovog oca starosti 55 godina. 

 

Kako je utvrđeno, na adresu je došla žena starosti 31 godinu i željela nasilno ući u dvorište obiteljske kuće i uzeti njihovo zajedničko dijete. Tom prilikom je došlo do fizičkog sukoba, odnosno sprječavanja ulaska u dvorište obiteljske kuće 31-godišnjakinji od strane 55-godišnjeg vlasnika kuće. Prilikom sprječavanja ulaska u dvorište oboje su pali na pod, te je 31-godišnjakinja zadobila ozljede. Prije dolaska policijskih službenika ista se udaljila s navedene adrese. 

Dolaskom na adresu 31-godišnje dojaviteljice u Varaždinu, policijski službenici uočili su da ima ozljede na glavi u vidu manjeg crvenila i otekline na čelu, te joj je ponuđena mogućnost pozivanja liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Dojaviteljica starosti 31 godinu je navedenu mogućnost odbila i izjavila kako će sama zatražiti medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici.

Provjerom je utvrđeno kako je 31-godišnjakinja zatražila naknadno medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane, ali prema procjeni dežurnog liječnika ne bi trebale biti teže naravi", objavila je policija, prenose vijesti.rtl.hr.

Policijski službenici su nakon utvrđenog činjeničnog stanja, 31-godišnjakinji i 55-godišnjaku izdali Obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te će protiv njih redovnim putem podnijeti Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu. 

Utvrđeno je i kako 31-godišnjakinja neprijavljeno boravi na varaždinskoj adresi zbog čega joj je izdan Obvezni prekršajni nalog zbog  prekršaja iz članka 4. st. 1 Zakona o prebivalištu, kažnjivo po čl. 16. st. 1. istog Zakona. O cjelokupnom događaju izviješten je nadležni Centar za socijalnu skrb, a Posebnim izvješćem će biti obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.


Reci što misliš!