Crna Kronika

dolijao trojac

Policija spriječila i treći pokušaj bombaša

Zadarska policija stala je na kraj osobama koja je nakon dva napada bombom na zgradu sjedišta PU zadarske planirala i treći!

Trojac je bombu postavio u prosincu 2017. i travnju 2018. godine.

Osumnjičeni su 44-godišnjak, 47-godišnjak i 56-godišnjak. Sva tri muškarca su iz Zadra a policiji su već poznati u slučajevima vezanima uz droge.

Cilj im je očito bio zastrašivanje kriminalista. Opsežna istraga obuhvatila je stotine osoba, 31 poligrafsko testiranje te 10 pretraga domova, rečeno je danas u sjedištu policije u ulici Josipa bana Jelačića.

Načelnik PU Zadarske Anton Dražina poručio je kako se radilo o dosad nezapamćenim djelima, koji su i narušili osjećaj sigurnosti građana. Danas je policija prezentirala i arsenal koji su muškarci posjedovali, i to većinom iz Domovinskog rata, poput bombi i streljiva, a posjedovali su i kilogram plastičnog eksploziva velike razorne moći, preko kilogram lijevanog trotila, više od kilogram i pol privrednog eksploziva, jedan trotilski metak od 200 grama, deset lovačkih patrona i četiri pištoljska streljiva. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja sva trojica su privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a tijekom dana bit će predani sucu istrage Županijskog suda u Zadru.


Reci što misliš!