Crna Kronika

pijana skrivila nesreću

Jednomjesečni istražni zatvor za Veru Begić Blečić

Općinsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je u petak, nakon ispitivanja Vere Begić Blečić osumnjičene da je u nedjelju pod utjecajem alkohola na Istarskom ipsiolonu prouročila prometnu nesreću u kojoj je poginuo 41-godišnji Umažanin, rješenje o njezinu jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Obavijest o donijetom rješenju o jednomjesečnom istražnom zatvoru za Veru Begić Blečić zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela objavila je u petak zamjenica glasnogovornice pulskoga Županijskog suda sutkinja Sena Medžić Putigna.

Odvjetništvo je utvrdilo da postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica Vera Begić Blečić, pročelnica Upravnog odjela za sport Grada Rijeke, 15. kolovoza oko 23,55 sati, izvan naselja Nova Vas, na kolniku autoceste A9, Istarskog ipsilona, kršeći odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izazvala prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Vera Begić Blečić je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila te vozeći u suprotnom smjeru na Istarskom ipsilonu prozročila prometnu nesreću u kojoj je poginuo 41-godišnji Umažanin, dok su njegova supruga i kćer prošli s lakšim tjelesnim ozljedama.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli priopćilo je da se Vera Begić Blečić tereti za kazneno djelo iz članka 227. stavak 1 i 4 Kaznenog zakona, za koje je predviđena kazna zatvora od tri do 12 godina.


Reci što misliš!