Crna Kronika

napad mladića

Policija razmatra mogućnost terorističkog napada u Amsterdamu

Policija razmatra mogućnost terorističkog napada u Amsterdamu
AP

Dvije osobe koje su teško ranjene u napadu nožem mladog Afganistanca na glavnom amsterdamskom kolodvoru su Amerikanci i policija razmatra mogućnost da se radi o terorističkom napadu.

"Dvije žrtve su američki državljani i u kontaktu smo s njima i njihovim obiteljima", naveo je u subotu veleposlanik Sjedinjenih Država Pete Hoekstra u priopćenju.

Policija je otkrila kako je napadač oko podneva nasumično odabrao dvije žrtve u punoj hali amsterdamskog kolodvora. Upucan je i policija ga je odvela u bolnicu gdje je ispitan, objavili su amsterdamsko gradsko vijeće i policija u zajedničkom priopćenju. 

Napadač čiji život nije ugrožen, identificiran je u petak kasno navečer. Radi se 19 -godišnjem Afganistancu s njemačkom boravišnom dozvolom. Sada ga ispituje policija u bolnici, a nizozemske vlasti su navele da surađuju s njemačkim kolegama u vezi informacija o mogućim prethodnim incidentima osumnjičenoga.

"Ozbiljno razmatramo mogućnost terorističkog motiva" napada, rekao je u petak glasnogovornik policije u Amsterdamu Frans Zuiderhoek.

Taj napad je izveden dan nakon poziva afganistanskih talibana na napade na nizozemske postrojbe u toj zemlji nakon pokušaja ekstremno desno orijentiranog političara Geerta Wildersa da organizira natjecanje u crtanju karikatura proroka Muhameda. 

Wilders je u četvrtak otkazao natjecanje zbog sigurnosnih razloga.

 


Reci što misliš!