Crna Kronika

vrhovni sud RH presudio

Zadarskom "Fritzlu" pravomoćno dosuđeno 30 godina zatvora

Zadarskom
Željko Lukunić/PIXSELL

Zadarski "Friztl", kako je dio medija nazvao 52-godišnjega muškarca, koji je 15 godina silovao vlastitu kćer i s njom dobio dijete, Vrhovni je sud na javnoj sjednici 13. rujna pravomoćno osudio na kaznu dugotrajnoga zatvora od 30 godina.

Prije godinu dana tadašnji sudac Županijskoga suda u Zadru, predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman za više kaznenih djela protiv spolne slobode presudio mu je 54 godine zatvora, izrekavši jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina.

"Razlog ovakvoj odluci Vrhovnoga suda, prema onom obrazloženju koje su nam dostavili, što je Vrhovni sud našao da bi trebao biti primijenjen prema okrivljeniku blaži zakon, dakle onaj kazneni zakon koji je bio na snazi od 1997. do 2011. godine, jer je većinu djela za koja je proglašen krivim počinio u tom periodu", rekao je glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković.

Dodao je kako je zapravo presuda identična onoj koju je prije godinu dana donio Županijski sud u Zadru.

Zadranin se trenutačno nalazi u pritvoru Zatvora u Zadru, odakle će prema proceduri biti upućen na Odjel za dijagnostiku i analitiku Zatvora u Remetincu, kako bi bilo procijneno u koju kaznioniocu u Hrvatskoj će biti upućen na izdržavanje dugotrajne zatvorske kazne.


Reci što misliš!