Crna Kronika

zemunski klan

Zadarska policija "zapečatila'' još jedan dilerski obrt

Zadarska policija

Zadarska policija "zapečatila je i zatvorila" još jedan dilerski obrt, koji je dobro poslovao u preprodaji kokaina. Tim se riječima novom zapljenom droge pohvalio pohvalio Voditelj službe kriminalističke policije PU Zadarske Bore Mršić.

No, u ovom slučaju više od količine (232 g) kokaina, zanimljivija je osoba koja je pala u ruke policiji. Riječ je o, kako neslužbeno doznajemo, Josipu G. (53), zvanom Šiptar, koji uz srbijansko ima i hrvatsko državljanstvo, a u Srbiji je odležao 17 godina zatvora zbog ubojstva policajca. Riječ je o istaknutom pripadniku "Zemunskoga klana". 

A u ruke zadarskoj policiji pao je u ponedjeljak pri rutinskoj kontroli prometa.

Policija je njegov audi A8 zadarskih oznaka zaustavila u Zadru oko 9,40 sati.

Pregledom vozila prnađen je veći novčani iznos u kunama i eurima, pa su policajci posumnjali da je riječ o novcu koji je zarađen kriminalnim radnjama. Kad su sa sudskim nalogom došli u njegov apartman u Privlaci pronašli su oko 232 grama kokaina, ulične vrijednosti oko 250.000 kuna, prepakiranoga u omote od 20, 30 i 50 grama.

Policajci su osim toga pronašli strojnicu izraelske proizvodnje, pištolj s metkom u cijevi, te više od stotinu komada streljiva za strojnicu.

Josip G. imao je i više sofisticiranih mobitela među kojima i oni za zaštićenu komunikaciju, kakve koriste osobe iz vrha kriminalnoga svijeta. 

Kako je istaknuto na konferenciji za medije zadarske Policijske uprave, uhićeni muškarac povezan je s kriminalnim skupinama u susjednim državama te s krim-miljeom na zadarskom području.

Jučer je priveden pritvorskom nadzorniku, a nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu, sudac istrage mu je odredio istražni zatvor. Za kazneno djeloza koje ga se sumnjiči zapriječna je kazna zatvora u trajanju od jedne do dvanaest godina.  


Reci što misliš!