Crna Kronika

filmska priča

Policija objavila detalje kriminalnog pohoda i uhićenja bjegunca koji je pokušao ubiti policajce

Policija objavila detalje kriminalnog pohoda i uhićenja bjegunca koji je pokušao ubiti policajce
Dino Stanin/PIXSELL

Interventna policija PU sisačko-moslavačka uhvatila je 32-godišnjeg P. Č. koji je prošlog tjedna u Zadru utočio gorivo u ukradeni BMW ne plativši račun, a onda je pokušao pregaziti policajce, ukrao motor, još jedan automobil, pokušao iznuditi novac...

 

Policija je objavila detalje ove filmske priče. Kako navode, muškarca su zatekli u subotu ujutro u 6.30 sati u mjestu Šaševa pokraj Gline u Mercedesu zagrebačkih tablica.

Utvrđeno je da se radi o istom čovjeku koji je 27. studenog na benzinskoj pumpi u Zadru utočio gorivo u BMW te se ne plativši račun odvezao na područje Bokanjca gdje je provalio u elektroinstalacijski obrt i pokušao ukrasti veću količinu kablova.

Policajci su nedugo nakon provale otkrili njegov auto na parkiralištu, a kada su ga pokušali identificirati, pokušao je pregaziti policajce pri čemu je oštetio dva parkirana vozila.

Policajci su pucali u gume njegova BMW-a nakon čega se muškarac, usprkos propucanim gumama, nije zaustavio. Napušteni automobile pronađen je na Meladi.

No, to nije bio kraj. Naime, muškarac je provalio u pekarnicu iz koje je ukrao 2.200 kuna i ključeve vozila Opel Combo s kojim se odvezao u Bibinje gdje je prijeteći nožem pokušao od 31-godišnjaka iznuditi veći novčani iznosi.

Potom je u Zadru u Skradinskoj ulici ukrao motocikl Yamaha kojeg je ukrcao na Opel Combo, a onda se odvezao do svoje kuće, uzeo svoju djecu i odvezao ih oboje u Zagreb. Na Borongaju se sklonio kod 31-godišjeg prijatelja.

U neposrednoj blizini smještaja pronađen je ukradeni motor, a na područje Šaševa Opel Combo, također ukraden, na kojem su se nalazile registarske pločice od drugog vozila.

Protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja teškog ubojstva policijskih službenika, teške krađe, krađe vozila i motora, pokušaja iznude i povrede djetetovih prava.

Reci što misliš!