Crna Kronika

privedeno osam osoba

Linija Zadar - Pakoštane već je zloglasna po napadima na autobuse

Linija Zadar - Pakoštane već je zloglasna po napadima na autobuse
Dino Stanin/PIXSELL

Zbog vandalskog napada na autobus Liburnije na relaciji Zadar - Pakoštane djelatnici Policijske postaje Biograd priveli su osam mladih osoba, od kojih je samo jedna punoljetna. U tijeku je kriminalističko istraživanje, nakon čega se očekuju i kaznene prijave.

Podsjećamo, ovaj slučaj je odjeknuo u javnosti zbog najave sindikata vozača Liburnije kako zbog učestalih napada spremaju štrajk. Kako kažu ne prođe ni jedan mjesec bez incidenta, a krivci su najčešće maloljetne osobe.

Linija Zadar - Pakoštane već je zloglasna po tom pitanju - ni sam vozač koji je proživio ovaj posljednji napad nije htio pred mikrofon. Te večeri uistinu je bilo dramatično - napad s kantom boje i kamenom je izveden dok je bio u vožnji te je zbog smanjene vidljivosti skoro izgubio kontorolu nad vozilom. Šteta je na kraju srećom samo materijalna i prelazi 15 tisuća kuna. Voditelj smjene u Liburniji Boris Baraba: To je već nekoliko puta, da se takvi događaji bilježe na toj liniji Pakoštane - Zadar , apeliram na te mlade dečke da ne rade, da tu energiju usmjere na nešto drugo, ne samo što je tu materijalna šteta nego su ugroženi bili i putnici.

U Sindikatu vozača Liburnije neće odustati od toga da se vozači zaštite. Slučajevi napada zabilježeni su i u Zadru ( na potezu kod dvije pumpe te kod Ekonomske škole). Prvi dan škole redovito završi s nekom štetom - kažu nam vozači. 

Predstavnik Sindikata vozača Liburnije Marin Sikirić: Sindikat više neće tolelirati takve slučajeve, niti jedan napad, već smo najavili miran prosvjed , ako se nešto ovako ponovi. 

Stanja na terenu svjesni su i u policiji. Sonja Šimurina iz PU zadarske : Želim napomenuti kako policija, bez obzira na ove događaje, provodi niz preventivnih aktivnosti, u zonama kolodvora kako gradski tako i prigradskih, posebice u vrijeme odlaska autobusa koji prevoze školske učenike, također pojačat ćemo ophodnje u ovo nadolazećo blagdansko vrijeme u zonama kolodvora. 

Činjenica je kako ovog tipa vandalizama koji se često pripisuje mladosti i ludosti nisu pošteđene ni druge sredine, no ti isti mladi često zaboravljaju kako sve može završiti i zatvorskim kaznama.


Reci što misliš!