Crna Kronika

prevaranti vrebaju

Fiktivnim kupnjama mobitela prevarili građane za 95.000 kuna

Fiktivnim kupnjama mobitela prevarili građane za 95.000 kuna

Zaprešićki policajci dovršili su istragu nad četvorkom koja se sumnjiči da se prevarama s fiktivnim kupnjama mobitela domogla 95.000 kuna, priopćila je zagrebačka policija u četvrtak savjetujući građane da odmah prijave prevare.

Tijekom istrage utvrđeno je da su osumnjičeni od listopada 2016. do listopada ove godine na području Zaprešića i Zagreba prilazili oštećenima i lažno im se predstavljali nagovarajući ih da na svoje ime s mobilnim operaterima zasnuju pretplatničke ugovore na rok od 24 mjeseca i pri tome kupe mobitele na obročnu otplatu.

Osumnjičeni su lažno navodili da će potom sve ugovorne obveze prebaciti na svoja trgovačka društva te podmiriti proizašle ugovorne obveze. Oštećeni su pri kupnji mobitele predavali osumnjičenima, koji su ih dalje preprodavali.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 95.000 kuna.

Zbog učestalih prevara na sličan način policija je savjetovala građane da ne budu lakovjerni i naivni, te da ne trguju na ulici s nepoznatim osobama.

"Ne dopustite da vas osjećaj srama što ste prevareni spriječi u prijavi kaznenog djela, jer vi ste žrtva, a počinitelj na slobodi čeka novu priliku", poručili su iz zagrebačke policije.


Reci što misliš!