Crna Kronika

na Branimirovoj ovali

Osvanuo grafit s prijetnjom Daruvarcu i odvjetniku, Korljan prijavio prijetnje policiji

Odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca Andrej Korljan danas je zadarskoj policiji prijavio prijetnje.

Nakon jučerašnjeg grafita gdje se njega i njegovog klijenta izjednačava s ubijenim zadarskim narko bosom Senkom Perakom, dobio je telefonsku prijetnju, a grafit “Daruvarac je slobodan, odvjetnik je čist, ležat će na podu i Korljan i sadist“ osvanuo je na zgradi u kojoj se nalazi njegov odvjetnički ured.

Inače, ministar Dražen Bošnjaković nakon sastanka s predsjednikom Županijskog suda, predsjednicom Općinskog suda te sa županijskim i općinskim državnim odvjetnikom u Zadru rekao je kako je došao vidjeti činjenice o ovome predmetu i slijed događaja, ali ne zato da bih utjecao na bilo čiju odluku.

"Neovisnost pravosuđa je jedan od temelja funkcioniranja pravne države, ali da mora znati kakve su činjenice. Jer rješavanje ovog predmeta i stvar da nam okrivljenik nakon 6 mjeseci bude pušten na slobodu, a svi znamo o kakvom se kaznenom djelu radilo i što se sve tu stavlja na teret, definitivno nije dobro", rekao je Bošnjaković novinarima nakon obavljenih sastanaka.

Iduće godine se ide u izmjene Zakona o kaznenom postupku.

Najavio je da će se prilikom izmjena ZKP-a poraditi na pravima koja imaju branitelji, poput traženja izuzeća predsjednika suda i raspravnog suca, predsjednika neposrednog višeg suda i zahtjev za delegaciju predmeta na drugi sud".

"Sve su to prava koja su standardi, nije to ništa što drugi sustavi ne poznaju. Međutim pitanje je je li to potrebno ograničiti i spriječiti da to pravo ne bude zloupotrebljeno radi odugovlačenja postupka", kazao je ministar.

Za određivanje duljine pritvora rekao je da je u skladu s europskom pravnom regulativom.

Na odlasku smo ga pitali implicira li hitni sastanak u nedjelju na zadarski sud da ih je došao ribati, rekao je "Ne".


Reci što misliš!