Crna Kronika

#192

U Šibeniku uhićen 22-godišnji preprodavač marihuane i speeda

U Šibeniku uhićen 22-godišnji preprodavač marihuane i speeda

Zbog posjedovanja oko dva kilograma marihuane i oko 50 grama 'speeda' šibenska policija uhitila je 22-godišnjaka kojeg sumnjiče za 41 kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestili su u ponedjeljak u šibensko-kninskoj policiji.

 

Postupajući prema ranije prikupljenim saznanjima šibenski policajci za droge su u petak, 4. siječnja, oko 18 sati u Vrpolju zaustavili Renault Clio šibenskih registracija koji je iz smjera Splita prema Šibeniku vozio 21-godišnjak, s 22-godišnjim suvozačem.

Pregledom vozila policijski službenici uočili su smotuljke sačinjene od PVC folije za koje su posumnjali da se radi o drogi zbog čega su 21-godišnjak i 22-godišnjak s vozilom prepraćeni do Policijske uprave.

"Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku uz pomoć službenog psa za detekciju droga je izvršena pretraga vozila u kojem su pronađena i oduzeta dva smotuljka ukupne težine 1998 grama ispunjene zelenom biljnom materijom izgleda karakterističnog za drogu marihuanu, smotuljak od 50 grama ispunjen bijelom praškastom tvari izgleda karakterističnog za drogu amfetamin, tzv. 'speed', smotuljak težine 13 grama ispunjen bijelom praškastom tvari izgleda karakterističnog za stimulativno sredstvo kreatin koje služi za miješanje s amfetaminom te digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima droge marihuane i amfetamin", “ kazao je u ponedjeljak na konferenciji za medije načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Dodao je da je svu drogu radi daljnje preprodaje neovlašteno posjedovao 22-godišnjak.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 22-godišnjak tijekom 2018. godine ukupno u deset navrata prodao marihuanu u količinama od pola do grama 21-godišnjem vozaču za 50 do 100 kuna.

Policija je utvrdila i da je 22-godišnjak tijekom prošle godine u trideset navrata prodao marihuanu i amfetamin trojici kupaca po cijeni od 50 kuna za pola i 100 kuna za gram droge.

Prema procjenama policije, zaplijenjena droga na ilegalnom tržištu vrijedi oko 170.000 kuna - marihuana oko 160.000 kuna, a 'speed' oko 10.000 kuna.

"Droga je vožena iz pravca Splita prema Šibeniku, a podrijetlo droge će biti utvrđeno nastavkom policijskog istraživanja. I dalje povezujemo situacije i tragamo za kupcima. Ovo je predmet koji je iz 2018. godine prebačen u 2019., a u svakom slučaju, ova je godina za nas u policiji značajno počela. Ne samo što je pronađena droga namijenjena daljnjoj preprodaji, nego su i našim prethodnim radom potvrđeni kupci koji su u više navrata kupovali drogu tako da je na neki način zaokružena cijela ta cjelina“ kazao je Kostanić.

Protiv osumnjičenog 22-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, dok je u nedjelju, nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu osumnjičeniku određen istražni zatvor.

Reci što misliš!