Crna Kronika

u srijedu 9. siječnja

Novo suđenje Daruvarcu: Majka pretučene djevojke ima informaciju koja bi mogla donijeti obrat

Novo suđenje Daruvarcu: Majka pretučene djevojke ima informaciju koja bi mogla donijeti obrat
Dino Stanin/PIXSELL

Darko Kovačević Daruvarac - nasilnik koji je brutalno pretukao 18-godišnju djevojku, a zbog pravosudne zavrzlame pušten da se brani sa slobode - sutra bi se trebao ponovno pojaviti na sudu.

U srijedu se očekuje ponovni početak suđenja koje nije uspjelo započeti 14. prosinca prošle godine kada je Darko Kovačević pušten na slobodu.

Očekuje se njegov dolazak na sud sa slobode, bit će pojačanje mjere opreza, ne samo zbog njegova dolaska, nego i zbog incidenta koji se dogodio na prošlom, propalom početku suđenja, kada su pretučena djevojka i njezina majka u jednom trenutku provalile u sudnicu. 

Sutra bi trebalo ići ponovno i čitanje optužnice i izjašnjavanje o krivnji, a najvjerojatnije će neka od strana u procesu zatražiti isključivanje javnosti sa suđenja. 

Majka pretučene djevojke Ana Gurlica danas je za RTL kazala da je dobila informaciju da je muž vlasnice kafića u kojem je pretučena njezina kćer odlučio dati iskaz u korist njene kćeri. Vidjet ćemo hoće li se ta informacija pokazati točnom na suđenju koje ponovno počinje sutra.

Prošlo je gotovo mjesec dana od odluke suda koja je izazvala masovne prosvjede. Kako doznajemo Kovačević se redovito javljao u policiju dok je čekao nastavak suđenja.

Reci što misliš!