Crna Kronika

izazvao nesreću

Oglasio se Cetinski: 'Opet kreće val javnog linča povodom pokrenute optužnice'

Oglasio se Cetinski: 'Opet kreće val javnog linča povodom pokrenute optužnice'
Duško Marušić/Dalibor Urukalović/Pixsell

Cetinski je poručio da se neće javno braniti u medijima jer je to 'nemoguća misija' te da time ne želi utjecati na daljnji rad suda.

 

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u srpnju 2017. u Rovinju. Cetinskog se u optužnici tereti da je vozilom ulazio u taj zavoj bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju može poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu, što je rezultiralo naletavanjem na muškarca koji je  leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju.  

Poznati pjevač oglasio se na svom Facebooku te poručio da opet kreće val javnog linča povodom pokrenute optužnice. 

"(Hvala dragom Bogu da je podignuta jer ću tako napokon doći do prilike obraniti se)
Za sada se neću braniti javno u medijima jer je to nemoguća misija ali i da ne bi utjecao na daljnji rad suda te neću zamjeriti nikome tko određuje te krive naslove i pokreće na linč. To ću ostaviti za neka druga vremena i za Svevišnji sud. 

Nisam ja taj koji sudi. Samo je jedan Svevišnji pred kojim ćemo svi jednog dana odgovarati. Naravno da smatramo da navedeno u optužnici nije točno te ćemo sve dokazati na sudu. Napokon. 

Ono što mi je teže od bilo kakvog sudskog procesa, osude i javnog linča je sama činjenica da sam sudjelovao u takvoj nesreći koja je ostavila duboku traumu prvenstveno na obitelj pokojnika kao i na mene i moju obitelj unatoč tome što se trudim dalje funkcionirati, raditi i živjeti sa tim vjerujte mi , jako je teško ali nisam lik koji bi klonuo i poprilično sam spreman na udare jake artiljerije. 

Ipak ima i normalnih ljudi kao i objektivnih novinara koje sam upoznao u cijeloj toj neželjenoj situaciji i oni su ti koji mi daju tu dodatnu snagu i volju za dalje. 

Veliko hvala svima koji ne osuđuju unaprijed i koji su velika podrška meni i mojima", poručio je Cetinski.

 

Reci što misliš!