Crna Kronika

izgon iz države

Danska osudila hrvatsku obitelj na 54 godine zatvora: Pljačkali, maltretirali i tukli starce...

Danska osudila hrvatsku obitelj na 54 godine zatvora: Pljačkali, maltretirali i tukli starce...
Shutterstock

Svima je određen i doživotni izgon iz Danske nakon što odsluže kaznu.

Hrvati Tonček (23) i Bernardo (20) Mujagić osuđeni su u Danskoj na 15 godina zatvora zbog 24 razbojstava po kućama, provala, zatočenja, nasilja i nezakonitog posjedovanja oružja. Pljačke su, prenosi Večernji list, prema pisanju danskih medija, počinjene u nekoliko gradova diljem Danske od 2015. do 2017. godine. 

A nisu osuđeni samo oni već i njihovi roditelji, 48-godišnji Santin Koren i 51-godišnja Ljiljana Mujagić, koje je sud u Nykøbingu osudio na 12 godina zatvora. Osuđen je i njihov prijatelj Ivica Geguć (37) također Hrvat i to na osam godina. 

Kako prenosi Večernji list svima je određen i doživotni izgon iz Danske nakon što odsluže kaznu. Optužnica je bila podignuta i protiv 19-godišnjeg Tončekova i Bernardova brata, no on je oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Banda je pljačkala kućanstva staraca i samaca. Starce su običavali vezati trakom, maltretirati, pa i tući. Jednu su 82-godišnju ženu u veljači 2017. izvukli iz kreveta i vezali. Jedan ju je uhvatio za grlo, a drugi slomio prst na ruci. Kad su pokupili plijen, pobjegli su ostavivši staricu na podu pokraj kreveta. 

Provalili su i u kuću 75-godišnjakinje i njezine 48-godišnje kćeri u Skellebjergu. Obje su žene završile u bolnici i policiji ispričale da su ih vezali, tukli i prijetili. Ukrali su oko 60.000 danskih kruna (oko 8000 eura) i razne predmete koje je 75-godišnjakinja vlasnica prepoznala nakon što su uhićeni u studenom prošle godine. Navodno je riječ o pripadnicima romske nacionalnosti, prenosi Večernji list.


Reci što misliš!