Crna Kronika

zbog imovinsko-pravne trakavice

Bračni par Žuvela prosvjedovao zbog prostora na Poluotoku

Bračni par Žuvela prosvjedovao zbog prostora na Poluotoku

Zbog imovinsko-pravne trakavice stare više od 60 godina danas je prosvjedovao bračni par Žuvela. Riječ o prostoru u Ulici knezova Šubića Bribirskih na Poluotoku koje im je oduzela bivša država i na tom mjestu izgradila stambeno-poslovnu zgradu.

U posljednjem rukavcu priče javlja se tvrtka Pominvest koja tvrdi da je vlasnik poslovnog prostora, a što je, kažu, i potvrđeno sudskim postupkom dok je vlasnik čestice Grad Zadar. S tim se ne slaže Marija Žuvela:

Vlasnik čestice je nitko! Stanari imaju knjigu položenih ugovora, ali to nije vlasništvo, to je zbirka spisa. Pominvest je tužio Grad Zadar 1994. godine. U istoj toj tužbi  na trećoj stranici Grad Zadar kaže da nikad nije bio ni vlasnik, ni posjednik, niti je gradio tu zgradu. Takve potvrde imamo od Jugobanke, čiji je nasljednik navodnoPominvest. A također, imamo potvrdu na europskom nivou u Strasbourgu jer je Jugobanka izgubila sve sporove u Hrvatskoj; nikad nije bila vlasnik, bila je - korisnik!  

Potporu bračnom paru Žuvela dao je i saborski zastupnik Miro Bulj kazavši kako je ovo još jedan primjer da pravna država ne radi svoj posao. 


Reci što misliš!