Crna Kronika

moguća prekvalifikacija kaznenog djela

Srednjoškolac koji je na kolodvoru zadao udarac 44-godišnjaku bit će opet ispitan, čeka se i nalaz obdukcije

Srednjoškolac koji je na kolodvoru zadao udarac 44-godišnjaku bit će opet ispitan, čeka se i nalaz obdukcije
Dino Stanin/PIXSELL

Maloljetnik osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda 44-godišnjaku, koji je umro u zadarskoj bolnici, u pritvoru je i u pripremnom postupku ponovo će biti ispitan. Državno odvjetništvo ispitat će i jednoga svjedoka, te o prekvalifikaciji odlučiti nakon obdukcije preminuloga.

Obdukcija će biti provedena danas u splitskoj bolnici. Osim toga bit će presudno i sudsko-medicinsko vještačenje, kako bi se utvrdilo je li 44-godišnjak preminuo od jednoga udarca u lice ili pak od pada na tlo. Kako doznajemo,17-godišnjak se sam prijavio policiji, priznao djelo, a do sada nije bio problematičan ni u društvu ni u školi.

Kakve će mjere poduzeti u zadarskoj Tehničkoj školi, rekao je za Radio Zadar ravnatelj Denis Prusac:

"Škola i dalje čeka službeni dopis od suda ili policije, a u kojoj će biti kronologija događaja, a prema tome ćemo utvrditi činjenično stanje. Inače , općenito gledajući ovakve situacije gdje je nasilje eskaliralo u teške ozljede i smrtni slučaj, uvijek je izbacivanje iz škole , uz prijedlog nastavničkog vijeća koje ide prema ravnatelju. Već smo reagirali na način da smo razgovarali s učenicima, naročito s onima koji su išli u razred s tim učenikom, govorimo o mjerama u koje su uključeni pedagog i razrednik." 


Reci što misliš!