Crna Kronika

potraga

U tijeku potraga za Dolačkim

U tijeku potraga za Dolačkim
Pixell

Policija traži šefa kriminalističke policije Željko Dolački koji je jučer zbog krađe zlata i novca iz policijskog sefa osuđen na šest godina zatvora.

Policija ga je sinoć tražila na adresi na kojoj je prijavljen, ali ga, kako je objavio RTL Direkt, tamo nisu našli. Zasad nema informacija o njegovom uhićenju. Ako ga ne pronađu, za njim će biti izdana tjeralica.

Index je i sinoć u više navrata pokušao kontaktirati policiju kako bismo došli informacije je li Dolački uhićen i ako nije, je li pobjegao. 

Nakon prvog sinoćnjeg razgovora u kojem su nam rekli da se javimo za desetak minuta, iz zagrebačke policije više nam nisu odgovarali na pozive. Zvali smo desetak puta, na sve dostupne brojeve putem kojih inače komuniciraju s medijima, no bezuspješno.

Sinoć se oglasio odvjetnik Željka Dolačkog, Veljko Miljević.

"On zna da je suđen. Zna na koju je kaznu suđen. Upravo sam informiran pred nekih pola sata da je njegova supruga zvala nas i da je priopćila da je policija već bila kod njih na jednom od dvije točne adrese njegova prebivališta", rekao je Miljević za RTL.

Potvrdio je da ga je policija tražila.

"Policija je bila na jednoj od dviju adresa da mu uruče odluku o određivanju istražnog zatvora. Koliko znam, još mu nisu to uručili. Koliko znam, to je pitanje sati", rekao je Miljević, no nije objasnio gdje je bivši šef policije. 

Dolački je osuđen zbog krađe zlata i novca iz sefa u sjedištu policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici, a uz to mora vratiti 3,3 milijuna kuna, što je vrijednost ukradenog sadržaja sefa iz njegova bivšeg ureda. S obzirom na to da je osuđen na više od pet godina zatvora, odmah je morao biti uhićen i prepraćen u istražni zatvor. 

No Dolački nije bio na izricanju presude, a to nije bio ni obavezan, što je još jedan apsurd hrvatskog pravosudnog sustava.

Da je Dolački bio u sudnici pravosudna policija vjerojatno bi ga odmah prepratila u istražni zatvor. No Dolački je iskoristio svoje pravo da se ne pojavi na izricanju presude i možda si kupio vremena za bijeg. 


Reci što misliš!