Crna Kronika

novi slučaj nasilja

Napad na vaterpoliste u Splitu: Sve je zakuhao konobar. Igrači na jaknama nisu imali obilježja

Napad na vaterpoliste u Splitu: Sve je zakuhao konobar. Igrači na jaknama nisu imali obilježja
Ivo Čagalj/PIXSELL

'Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne. Uslijedio je neugodan razgovor'

Predsjednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao skočiti u more u Splitu nakon što je zadobio nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije teže ozlijeđen.

Predsjednik VSS rekao je kako će tražiti posebne mjere osiguranja za utakmicu Hrvatske i Srbije koja bi se u ožujku trebala odigrati u Sisku, u okviru Europa kupa.

"Napadnuti su u kafiću na rivi. Kralj je morao skočiti u more, a ostala trojica su uspjela  pobjeći. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, što bih drugo rekao", kazao je Jelenić za Tanjugu, a prenosi RTS.

Splitska policija traga za petoricom napadača.

Na izvanrednoj konferenciji za medije povodom incidenta u Splitu, predsjednik VSS je rekao da igrači na jaknama nisu imali obilježja kluba, kao i da je napad uslijedio nakon neugodnog razgovora s konobarom.

"Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obilježja Crvene Zvezde. Uslijedio je neugodan razgovor s konobarom, nakon čega su igrači htjeli otići u drugi kafić", rekao je na konferenciji za medije predsjednik VSS i VK Crvena zvezda Viktor Jelenić.

Jelenić je rekao da su u tim trenucima prišli navijači, koji su ih fizički napali, a da su golmana Kralja od težih ozljeda spasili dobronamjerni građani Splita.


Reci što misliš!