Crna Kronika

prvostupanjska presuda

David Komšić kriv za otmicu i napad na Kristinu Krupljan

David Komšić kriv za otmicu i napad na Kristinu Krupljan
Pixell

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu danas je izrečena prvostupanjska presuda Davidu Komšiću, ubojici Kristine Krupljan, kao i njegovim prijateljima Arjanu i Armendu Rexhepiju i Filipu Filipoviću optuženima zbog otmice i napada na Kristinu koji se dogodio tri mjeseca prije njezina ubojstva, odnosno u studenom 2016. godine.

Komšić i njegovi prijatelji krivi su za kaznena djela protiv slobode i protiv imovine, javlja Index.

Komšić je dobio godinu i pol zatvora. Rexhepi Arjan osuđuje se na jedinstvenu kaznu od zatvora od jedne godine zatvora uvjetno na pet godina. Armandu Rexhepiju i Filipu Filipoviću dosuđena je je jedinstvena uvjetna kazna od 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine.

Oštećenoj Vesni Krupljan sva četvorica moraju nadoknaditi 46.495 kuna.

"Kristina je detaljno opisala sve. Njeni iskazi iako su se okrivljenici branili sutnjom su potvrđeni iskazima svjedoka. Medicinski nalaz potvrđuje opis događaja kako ga je Kristina opisala. Iz opisa Kristininog događaja i iskaza roditelja i prijateljica znamo da su Kristina i David bili u toksičnom odnosu koji je tragično završio. Sud smatra da je Kristina iskazivala istinito", obrazlaže presudu sutkinja.

"Što se tiče sankcija moram reći, da kazneno djelo za koje se može izreci kazna do 3 godina, a za oštećenje stvari kazna do 2 godine maksimalno. Utvrdili smo obadva djela. No kad se radi kaznenopravne sankcije moram naglasiti da su Redžepiji i Filipović tek ušli u dob starijeg punoljetništva. Tek su friško navršili 21 godinu kad se događaj zbio i dotad nisu počinili neko kazneno djelo niti su bili prijavljivani. Činjenica da su bili dobri prijatelji s Davidom i vjerojatno su bili pod njegovim utjecajem. U želji za dokazivanjem prijateljstva Davidu su ga slijedili u njegovim odlukama", obrazlaže sutkinja.

Podsjetimo, Komšića i njegove prijatelje tereti se da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

Tužiteljstvo za Komšića traži dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za preostalu trojicu dvije godine. Komšić je u travnju 2018. nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo Kristine. Izbo ju je 88 puta, a sad mu se sudilo i za brutalan napad na Kristinu par mjeseci prije njenog ubojstva.


Reci što misliš!