Crna Kronika

pu zadarska

Ivana Grbin: Nakon navijačkih nereda, nad tri muškarca u tijeku je istraga

Policijski službenici nastavljaju s provođenjem izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice te identificirale osobe uključene u nerede koji su jučer izbili u dvorani Jazine. Evo što smo doznali od glasnogovornice PU zadarske, Ivane Grbin.

- Došlo je do paljenja šest pirotehničkih sredstava i bacanja raznih tvrdih predmeta u natjecateljski prostor, nakon čega je sudac utakmice privremeno prekinuo utakmicu.

HT Premijer liga: KK Zadar - KK Adria Oil Škrljevo 86-75 HT Premijer liga: KK Zadar - KK Adria Oil Škrljevo 86-75

Potom je zajedničkom odlukom delegata utakmice, glavnog suca, voditelja javnog okupljanja i odgovorne osobe ispred organizatora odlučeno da će se utakmica nastaviti nakon što se stvore normalni uvjeti za daljnje odigravanje.

Radi stvaranja normalnih uvjeta za odigravanje utakmice policijski službenici su postupali po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su ispraznili istočnu tribinu dvorane, dodaje Grbin.

- Obzirom da je došlo do pružanja aktivnog otpora navijača, policijski službenici su uporabili sredstva prema skupini između 130-150 osoba. Istočna tribina dvorane je ispražnjena, te je odigravanje utakmice nastavljeno u 19,30 sati. Na vanjskom djelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske službenike gađali kamenjem i drugim predmetima. Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen,  dok je zabilježeno oštećenje službenog motocikla.

Za sada u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedene su tri osobe u dobi od 44, 24 i 22 godine koji se dovode u svezu s izazivanjem izgreda u dvorani i napadom na policijskog službenika.

Policijski službenici nastavljaju s provođenjem izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice te identificirale osobe uključene u protupravna ponašanja.

Reci što misliš!