Crna Kronika

nesreća koja je potresla hrvatsku

Policija vozaču kamiona oduzela mobitel: Koga je zvao nakon nesreće?

Policija vozaču kamiona oduzela mobitel: Koga je zvao nakon nesreće?
Nikola Ćutuk/PIXSELL

Policija će u suradnji s teleoperaterima pokušati ustanoviti je li vozač možda u trenutku nesreće tipkao SMS poruku, koristio se internetom ili pregledavao neke sadržaje na mobitelu

Po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva u Sisku određeno je toksikološko vještačenje krvi izuzeto od 59-godišnjeg vozača kamiona koji je u petak ujutro na odmorištu Novska usmrtio dvije djevojčice i teško ozlijedio dvije mlađe žene. Alkotestom je ustanovljeno da vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

U petak je uhićen, a tijekom subotnjeg poslijepodneva predan je pritvorskom nadzorniku. Uz kaznenu prijavu, ne za nehajno, nego za namjerno izazivanje prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, odveden je na ispitivanje u tužiteljstvo. Zaprijećena kazna za to djelo je od tri do 15 godina zatvora. U večernjim satima sudac istrage Županijskog suda prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva te je osumnjičenom vozaču odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Policija je već na mjestu nesreće vozaču oduzela mobitel i ustanovila da je razgovarao sat vremena prije nesreće, a pet minuta nakon stravične nesreće zvao je svog poslodavca, piše Jutarnji list.

Policija će u suradnji s teleoperaterima pokušati ustanoviti je li vozač u trenutku nesreće tipkao SMS poruku, koristio se internetom ili pregledavao neke sadržaje na mobitelu. Jer, nitko od prometnih stručnjaka ne može objasniti zašto vozač s 30-godišnjim iskustvom i u trenutku kad je vidio da će udariti u vozila nije ništa poduzeo da spriječi nalet na skupinu ljudi na odmorištu, među kojima su bila i djeca.


Reci što misliš!