Crna Kronika

nastradao pješak

Za 32-godišnjaka koji je izazvao prometnu nesreću na Meladi zatražen istražni zatvor

Za 32-godišnjaka koji je izazvao prometnu nesreću na Meladi zatražen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je 32-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 55-godišnji pješak. Podsjetimo, nesreća se dogodila 5. lipnja u blizini pješačkog prijelaza u ulici Benka Benkovića, a pješak je od posljedica preminuo u bolnici

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. lipnja 2019. u 21,20 sati u Zadru, upravljajući osobnim automobilom marke Fiat tip Punto iz smjera sjeverozapada u smjeru jugoistoka, protivno odredbama čl. 51. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, iako svjestan da brzinu kretanja vozila mora prilagoditi osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te gustoći prometa, u gradskim uvjetima vožnje vozio neprilagođenom brzinom, iako svjestan da takvom vožnjom mogu nastupiti štetne posljedice po druge sudionike u prometu i olako smatrajući da se to neće dogoditi, prednjim desnim dijelom vozila u kočenju udario u pješaka koji je prelazio kolnik na udaljenosti od oko deset metara jugoistočno izvan pješačkog prijelaza iz smjera sjeveroistoka u smjeru jugozapada.

Pješak je uslijed udarca pao na kolnik s desne strane vozila gdje je glavom udario od kolnik pri čemu je zadobio ozljede (subarahnoidalno krvarenje, subduralno krvarenje i frakturu kostiju lubanje) od kojih je preminuo u Općoj bolnici u Zadru 6. lipnja 2019. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 32-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).


Reci što misliš!