Crna Kronika

potvrđeno

Istraga nesreće na odmorištu širi se na vlasnika tvrtke čiji je kamion

Istraga nesreće na odmorištu širi se na vlasnika tvrtke čiji je kamion
SBplus

Istraga o prometnoj nesreći u kojoj su poginule dvije 14-godišnjakinje na odmorištu autoceste kod Novske, kako doznaje Jutarnji list, širi se i na Miroslava Pejića, vlasnika tvrtke Marin Promet d.o.o. sa zagrebačkog Borovja.

Liječnik Hitne medicinske pomoći koji je intervenirao u četvrtak, 6. lipnja, oko 21.30 sati kod Županje na poziv vozača Ivana Filipovića (60) zbog jakih bolova u leđima i nogama pristao mu je dati "blokadu" koktel lijekova uz izričiti zahtjev da neće nastaviti voziti, što mu je vozač i obećao. Pred liječnikom i timom Hitne medicinske pomoći vozač Filipović nazvao je svog poslodavca Pejića koji mu je obećao poslati zamjenskog vozača, ali to nije učinio, piše u srijedu Jutarnji list.

Filipović je u petak ujutro, pod snažnim djelovanjem blokade, nakon noći prespavane u kabini vozila na uskom ležaju, što je potpuno neprimjereno jakim bolovima, odlučio ipak krenuti za Zagreb. Policija je zabilježila daje otprilike sat vremena prije nesreće zvao svoga poslodavca na mobitel, a zvao ga je i pet minuta nakon nesreće kod odmorišta koja se dogodila oko 9.30 sati, ističe dnevnik.

Podsjećaju da poslodavac, koji u cestovnom prijevozu posluje već 25 godina, nije ispunio obećanje već je teško bolesni vozač vozio, a i dva tjedna ranije, 17. svibnja, na autocesti kod Gradišta nekontrolirano je skrenuo na zaustavni trak te udario u vozilo HAC-a i udario još jedan kamion. Tada je prošao samo s prijavom za prekršaj.


Reci što misliš!