Crna Kronika

operacija "tebra"

USKOK ispituje uhićene u jučerašnjoj policijskoj akciji, ročište u 18 sati

USKOK ispituje uhićene u jučerašnjoj policijskoj akciji, ročište u 18 sati
Goran Stanzl/PIXSELL

Ispitivanje osumnjičenih koji su u petak uhićeni u opsežnoj policijskoj akciji 'Tebra' nastavljeno je u subotu u Uskoku, a nakon što bude ispitano svih 20 uhićenika slijedi im dovođenje pred suca istrage koji će odlučiti o određivanju istražnog zatvora.

Istražno ročište za osumnjičene za zločinačko udruženje zakazano je u 18 sati, javlja reporterka s N1, Matea Dominiković.

Tijekom akcije uhićeno je ukupno 20 osumnjičenika - u Zagrebu 10, u Splitu šest, na Rabu dva i isto toliko na Korčuli. Policija i Uskok terete ih za udruživanje u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su počinili niz kaznenih djela. Neslužbeno se doznaje da ih sumnjiče za krijumčarenje 16 tona marihuane, palež najmanje četiri vozila te planiranje napada na neke osobe.

Još uvijek nije poznato tko se konkretno sumnjiči za paleže automobila Krešimira Antolića, bivšeg policajca i aktualnog Dinamovog direktora sigurnosti te planiranje napada na bivšeg predsjednika uprave tog kluba Igora Kodžomana.

Na ispitivanje u zagrebačkom sjedištu Uskoka u subotu su dovedeni Tomislav Sabljo i Tomislav Sučić koji su uhićeni na Rabu.

Neslužbeno se doznaje kako bi zagrebački odvjetnik Andrej Ilić, koji se sumnjiči za sprječavanje dokazivanja, trebao biti ispitan tijekom subote na Općinskom državnom odvjetništvu.

Odvjetnik Hrvoje Korša koji brani Sučića i Ilića rekao je da Sučić nije iznosio obranu, dodajući kako se njega sumnjiči za ozbiljna kaznena djela počinjena od 2016. do 2018. godine. Ilićevo uhićenje Korša je nazvao ''cirkusom'', pojasnivši da se Iliću ne stavlja na teret djela za koja se sumnjiče ostali uhićenici. Pritom je dodao kako se nada da će Ilić nakon ispitivanja na ODO-u biti pušten na slobodu.

Izvor: N1

Branitelj uhićenog Karla Picka, odvjetnik Rafael Krešić, pojasnio je u subotu da se njegovog branjenika tereti za zloporabu droge.

Među osumnjičenicima koji su u Uskoku ispitani u petak su Đorđe Vuletić, Siniša Žalac i Josip Devčić. Neslužbeno se doznaje kako je dio uhićenika iznio obranu, a dio njih nije. Žalčev branitelj, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, kazao je u petak kako je njegov branjenik iznio obranu no nije htio ulaziti u detalja s obzirom da istraga nije javna.

''Mojem branjeniku stavlja se na teret pripadnost zločćinačkoj organizaciji'', kazao je za Josipa Devčiča njegov odvjetnik Gordan Preglej.

Uhićeni su još Josip Nikić, Goran Vidović i Mario Rakidžija. Odvjetnik Maro Konjuh, branitelj Rakidžije koji se brani šutnjom, rekao je da će prema njegovim saznanjima o istražnom zatvoru odlučivati u nedjelju. Većina uhićenika otprije je poznata policiji po nizu kaznenih djela, a neslužbeno se doznaje kako su policija i Uskok opsežnu akciju pripremali duže vrijeme, dok su osumnjičenike pratili i držali pod tajnim nadzorom snimajući njihove telefonske razgovore.


Reci što misliš!