Crna Kronika

srećom nema ozlijeđenih

Ribarski brod nasukao se na otok Žirje

Ribarski brod nasukao se na otok Žirje
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sinoć, 6. srpnja u 21.45h službenici Lučke kapetanije Šibenik informirali su MRCC Rijeka da se na otoku Žirje, južna strana otoka, ispred uvale Tratinska (lijevo od ulaza u uvalu) nasukao veći ribarski brod, imena „SIN KALI 1“, Hrvatske zastave, s devet članova posade, od kojih nitko nije ozlijeđen, slijedom čega je o događaju obaviještena i Pomorska policija Šibenik.

Na poziciji pomorske nesreće službenici LK Šibenik ustanovili su da je ribarski brod, duljine 40 metara prilikom udara u obalu ostao nasukan do polovine ukupne dužine. Na mjestu nasukanja nije uočeno onečišćenje mora te je zajednički očevid na poziciji zaključen sinoć u 23.09h, dok su službenici LK Šibenik poziciju ove pomorske nesreće napustili noćas u 03.20h, nakon osiguranja pozicije nesreće.

Tijekom očevida u suradnji s Policijskim službenicima provedeno je ispitivanje na prisustvo alkohola u krvi zapovjednika broda, M.P., državljanin Republike Hrvatske, kod kojega nije utvrđeno prisustvo alkohola, ali je isti naveo iscrpljenost kao glavni uzrok udara u obalu i nasukanja broda. 


Reci što misliš!