Crna Kronika

uzroci se još utvrđuju

Brodica i dio lučke opreme opožareni u betinskom brodogradilištu

Brodica i dio lučke opreme opožareni u betinskom brodogradilištu
Dino Stanin/PIXSELL

Noćas, 7. srpnja u 01.45h posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC112 Šibenik, službenici MRCC Rijeka zaprimili su dojavu o požaru brodice u brodogradilištu Betina, na otoku Murteru, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Šibenik te su na mjesto nezgode odmah angažirani pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i službenici nadležne Policijske postaje.

Nakon gašenja požara vatrogasci su postavili plutajuće brane uokolo opožarene brodice, a službenici LK Šibenik obavili su očevid na poziciji nesreće te su rano jutros, u 04.21h izvijestili MRCC Rijeka da je požaru iz za sada ne utvrđenog razloga izbio na drvenoj jedrilici, imena 'Georgia 2', dužine 20 metara čiji je vlasnik G.M., državljanin Republike Austrije. Nadgrađe jedrilice najvećim dijelom je opožareno, dok je trup relativno neoštećen, budući da je bio u moru.

Tijekom požara na brodici nije bilo nikoga, ali je gašenje požara bilo otežano, jer je u brodskim spremnicima preostalo pogonskoga goriva, a s obzirom da je brodica cijelo vrijeme boravila na pokretnome lučkom liftu, isti je također djelomično oštećen u požaru. Točni uzroci nesreće i razina štete utvrdit će se daljnjim očevidnim radnjama službenika Lučke kapetanije Šibenik.


Reci što misliš!

 Izdvojeno