Crna Kronika

nakon ispitivanja

Vozač BMW-a koji je izazvao tešku prometnu nesreću u istražnom zatvoru

Vozač BMW-a koji je izazvao tešku prometnu nesreću u istražnom zatvoru
Marko Prpic/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Sudac istrage Županijskog suda odredio je u ponedjeljak Ozrenu M. (35), vozaču BMW-a koji je u četvrtak pod utjecajem droga i lijekova uzrokovao tešku prometnu nesreću kod Svete Helene, jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Osumnjičenog su ranije u ponedjeljak ispitali u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, nakon čega su priopćili da su pokrenuli istragu i zatražili istražni zatvor.

Tužiteljstvo tvrdi da je osumnjičeni 11. srpnja 2019. oko 12,43 sati u mjestu Sveta Helena, vozeći izlaznom prometnom trakom autoceste A4 iz smjera sjevera prema jugu, "postupio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama na način da je pod utjecajem droga i lijekova kretao se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h".

"Uslijed takvog stanja nesposoban za sigurnu vožnju nije smanjivao brzinu kretanja i nije zaustavio vozilo ispred naplatne postaje autoceste na prometni znak 'zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina' te je u nastavku vožnje prevelikom i nedopuštenom brzinom, ne poduzevši niti jednu radnju kako bi zaustavio svoje vozilo i izbjegao nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom naletio na vozilo ispred sebe. Osnovano se sumnja da je takvim svojim postupanjem prouzročio prometnu nesreću u kojoj su dvije odrasle osobe i jedno dijete zadobili osobito teške tjelesne ozljede", izvijestilo je državno odvjetništvo.

Prema pisanju medija na udaru nekontrolirane vožnje Čakovčanina Ozrena M. našao se Daniel Dobrenov (38), bivši teniski trener Petre Martić te njegova supruga Ana i sedmogodišnji sin. Svo troje je u teškom stanju hospitalizirano u zagrebačkim bolnicama.


Reci što misliš!