Crna Kronika

nakon tragedije

Požar u Velikoj Gorici: Policija nastavlja očevid

Požar u Velikoj Gorici: Policija nastavlja očevid
Marin Tironi/Pixsell

Zagrebačka policija nastavila je u nedjelju s vještacima forenzičnog centra Ivan Vučetić provoditi očevid na mjestu požara u Velikoj Gorici, gdje su u subotu ozlijeđena dva vatrogasca od kojih je jedan podlegao ozljedama u KBC-u Zagreb i sad se od njega opraštaju vatrogasci, poručujući kako je njihov kolega pokazao koliko je veliko srce vatrogasca.

Požar je iz zasad neutvrđenih razloga najvjerojatnije buknuo u stanu u kojem u tom trenutku nije bilo ljudi, u potkrovlju kuće 39-godišnjaka, u Ulici Mate Lovraka, izvijestila je u nedjelju policija.

Prilikom gašenja požara, koji je planuo oko 16 sati, ozlijeđeni su 24-godišnji i 44-godišnji vatrogasac. Za mlađeg vatrogasca Ivana Galekovića nije bilo spasa te je u 19 sati umro u KBC-u Zagreb.

Njegov kolega, koji je pretrpio šok zadržan je na opservaciji, ali je u međuvremenu pušten kući jer nema ozljeda, doznaje se u zagrebačkom KBC-u.

Očevid će se nastaviti danas zajedno s vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, kako bi se utvrdile sve okolnosti tog događaja, navodi policija.

Dok policija s vještacima provodi očevid, vatrogasci iz čitave Hrvatske putem društvenih mreža opraštaju se od mladog velikogoričkog vatrogasca Ivana Galekovića.

Na facebook stranici Vatrogasci – Oni su naši Heroji objavljene su oproštajne poruke, uz sućut obitelji. „Danas je hrvatsko vatrogastvo zamotano u Crno...”, stoji u objavi.


Reci što misliš!