Crna Kronika

vrijednost preko milijun i pol kuna

Policija zaplijenila preko kilogram kokaina, pao istaknuti član zadarskog narko miljea

Policija zaplijenila preko kilogram kokaina, pao istaknuti član zadarskog narko miljea
Dino Stanin/PIXSELL

Zadarska policija uhitila je i privela u Zadru raspačivača droge J. Ž. (37), kod kojeg je pronađeno 1,3 kilograma kokaina, čija se vrijednost na kriminalnom narko tržištu procjenjuje na 1,6 milijuna kuna, rečeno je u srijedu u sjedištu Policijske uprave zadarske.

Policija je prije dva dana pretražila kuću uhićenog  Zadranina J.Ž. te ostale prostorije i automobile koje koristi.

Pri tom su pronašli 1,3 kilograma kokaina visoke čistoće, tržišne vrijednosti 1,6 milijuna kuna, izvijestili su novinare načelnik PU  zadarske Anton Dražina i voditelj Službe kriminalističke policije, Bore Mršić, predstavljajući rezultate kriminalističke istrage.

Pronađeni kokain, istaknuli su, izrazito je visoke čistoće koja iznosi od 75 do 90 posto, a ova količina miješanjem s tzv. punilom predstavlja više od tri kilograma droge u uličnoj distribuciji i postiže cijenu od 500 kuna po gramu.

Uhićenog 37-godišnjeg dilera J. Ž. policija svrstava u red 'najistaknutijih osoba u preprodaji kokaina na zadarskom narko tržištu', istaknuo je Mršić.

Osumnjičeni 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu za proizvodnju i promet drogama priveden pritvorskom nadzorniku, a potom i sucu istrage nadležnog županijskog suda.

Policija je u kriminalističkoj istrazi također utvrdila visok stupanj sumnje da je uhićeni diler imovinsku korist od preprodaje droge u prethodnom razdoblju investirao u nekretnine i druge materijalne vrijednosti u svom posjedu i posjedu članova svoje obitelji i drugih bliskih osoba.

Stoga se u suradnji s nadležnim tijelima nastavlja  kriminalističko istraživanje, rekli su iz PU zadarske.


Reci što misliš!