Crna Kronika

pao u ruke policiji

Okupio maloljetnike i s njima vršio niz provala

Okupio maloljetnike i s njima vršio niz provala
Ilustracija/Sanjin Strukic/Pixsell

40-godišnjak je u nedjelju, 6. listopada, uz kaznenu prijavu zbog teških krađa predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok su prema ostaloj trojici, nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđene kaznene prijave.

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 40 i 18 godina i dva maloljetnika, u dobi od 17 i 15 godina, koje se sumnjiči za teške krađe.

Tako se 40-godišnjaka sumnjiči da je u društvu dva maloljetnika, u noći 01./02.studenog 2018. godine, u mjestu Pridraga provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva, odakle su otuđili veću količinu raznih cigareta i drugih proizvoda u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Također ih se sumnjiči da su u noći  25./26. lipnja ove godine u Briševu provalili u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle su otuđili veću količinu raznih cigareta i novac, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, a da su 24./25. srpnja ove godine u Vrsima provalili u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle su otuđili veću količinu raznih cigareta u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Isto tako sumnjiči ih se i da su  09. kolovoza ove godine u Vrsima pokušali provaliti u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva, u čemu nisu uspjeli.

Nadalje, 40-godišnjaka i 18-godišnjaka, te maloljetnika u dobi od 17 godina, se sumnjiči  da su u noći 21./22. rujna ove godine u Gornjem Karinu provalili u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle su otuđili veću količinu raznih cigareta i novac, ukupne u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna,   te da su u noći s 25./26. rujna ove godine u Škabrnji provalili u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle su otuđili razne artikle.

 

Na kraju, 40 i 18-godišnjaka te maloljetnika u dobi od 17 godina se sumnjiči da su u subotu  ( 5.listopada) oko 02.35 sati u mjestu Gornji Karin, po prethodno smišljenom planu i s ciljem da se materijalno okoriste, osobnim vozilom došli do trgovine u vlasništvu 58-godišnjakinje kojom prilikom su osujećeni u svom planu od strane policijskih službenika te su se udaljili u nepoznatom pravcu dok je u blizini trgovine pronađeno vozilo koje su koristili. Na mjestu događaja izvršen je očevid te je po nalogu izvršena pretraga vozila kojeg koristi 40-godišnjak, a kojom  prilikom je pronađen provalnički alat koji je oduzet. U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 40-godišnjaka je pronađeno još provalničkog alata, što je oduzeto.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 40-godišnjak je u nedjelju, 6. listopada,  uz kaznenu prijavu zbog teških krađa predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok su prema ostaloj trojici, nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđene  kaznene prijave.

 


Reci što misliš!