Crna Kronika

očevid pokazao

Prometnu nesreću na Klisu skrivila 56-godišnja vozačica osobnog vozila

Prometnu nesreću na Klisu skrivila 56-godišnja vozačica osobnog vozila
Ivo Čagalj/PIXSELL

Očevidom prometne nesreće jutros na Klisu u kojoj je jedna osoba poginula, a 14 je ozlijeđeno utvrđeno je da je nesreću prouzročila vozačica osobnog vozila Chevrolet Spark (56) koja je prešla u suprotni trak i udarila u autobus Setra M3 splitskih registracija, doznaje se večeras u Općinskom državnom odvjetništvu.

Prometna nesreća dogodila se u ponedjeljak ujutro na Županijskoj cesti u Ulici Kneza Trpimira, a u nesreći su sudjelovali osobni automobil Chevrolet Spark i dva autobusa.

Među putnicima u jednom autobusu bila su djeca, a u drugom autobusu redovitog vojnog linijskog prijevoza bili su pripadnici Hrvatske vojske na putu od Sinja do Splita.

 Po završetku višesatnog očevida iz Općinskog državnog odvjetništva večeras se doznaje kako je utvrđeno da je 56-godišnja vozačica osobnog vozila Chevrolet Spark splitskih registracija u jednom trenutku prešla u suprotni prometni trak, te udarila u autobus marke Setra M3 splitskih registracija, kojim je upravljao 48-godišnji vozač. 

Nakon udara autobus Setra M3 je prešao na južni prometni trak i udario prednjim lijevim dijelom u prednji lijevi dio autobusa Mercedes M3, splitskih registracija, kojim je upravljao 64-godišnji vozač, a koji se kretao iza osobnog vozila Chevrolet Spark. 

Na mjestu nesreće poginula je 56-godišnja vozačica Chevrolet Sparka, dok je 14-ero putnika u autobusu zadobilo tjelesne ozlijede.

"Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu odredila je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela vozačice, izdala je usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina od svih sudionika ove prometne nesreće, izdala je nalog za izuzimanje tahografa iz oba autobusa i odredila provođenje prometno-tehničkog vještačenja na okolnosti nastanka predmetne prometne nesreće", rečeno je u odvjetništvu.


Reci što misliš!