AKTUALNO

Vlasnik kuće tužio majstora jer mu je napravio krov koji je "prosvirao": "Pošteno sam mu platio, a zauzvrat dobio krov koji zuji"

Vlasnik kuće tužio majstora jer mu je napravio krov koji je

Građevinski poduzetnik s područja Vojnića morat će na popravne radove u Starigrad, jer ga je tamošnji investitor tužio zbog loše odrađenog posla, zbog čega mu je krov - "prozujao". Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Karlovcu dobio je presudu u svoju korist.

Radove su pogodili prije dvije godine i tužitelj ih je uredno platio 7.500 eura. No, nekoliko mjeseci kasnije vlasnik kuće začuo je neobične zvukove, odnosno, kako je to objasnio na sudu, zujanje krova, pa je odmah zvao građevinara da vidi što se događa. Ova je je dolazio u nekoliko navrata, ali nikako nije uspio otkloniti kvar, jer nije mogao dokučiti gdje to krov zuji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vlasnik kuće je potom u kolovozu ove godine angažirao sudskog vještaka, kako bi on utvrdio što se događa. I uspio je. Utvrdio je da nije postavljen mekoelastičan sloj između armiranobetonskog vijenca i limenog horizontalnog opšava, koji bi amortizirao zvuk koji nastaje opterećenjem vjetrom na limeni opšav te izradu putz lajsne na slobodnom kraju opšava koja bi utjecala na krutost limenog opšava. Ukupan trošak sanacije bi koštao oko 12.000 kuna.

Tuženi,građevinar uopće se nije odazvao na tužbu, ali mu je sud svejedno naložio da otkloni nedostatke, dakako o svom trošku. Morat će raditi prema nalazu vještaka i propisno, ali i sa postavljenom skelom, jer je do sada nedostatke pokušavao otkloniti preko ljestvi. Zato mu je sud naložio čak i to - montažu i demontažu vlastite skele.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!